Λε Πεν: Ο χορός του ‘Ζαλόγγου’ μετά τη βαριά ήττα

Λε Πεν: Ο χορός του ‘Ζαλόγγου’ μετά τη βαριά ήττα

Η υποψήφια των εθνικιστών μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που την έφεραν πάνω από 30 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό της επιδόθηκε στο χορό (vid)

Το αποτέλεσμα των εκλογών σαφώς και δεν δικαίωσε την στρατηγική της Μαρίν Λε Πεν και των εθνικιστών στη Γαλλία, που εξαναγκάστηκαν σε βαριά ήττα. Το ποσοστό του Εμανουέλ Μακρόν είναι το δεύτερο υψηλότερο που λαμβάνει υποψήφιος πρόεδρος στο β’ γύρο των εκλογών, μετά τον Ζακ Σιράκ, το 2002. Και τότε, ένας Λε Πεν, ο πατέρας της σημερινής προέδρου των ακροδεξιών, λάμβανε μόλις το 18% των ψήφων.

Αν και οι συσχετισμοί δυνάμεων σήμερα δεν είναι οι ίδιοι, τόσο οι δημοσκόποι, όσο και το επιτελείο της υποψήφιας ήλπιζε σε ένα ποσοστό άνω του 40% που θα έδινε τον αέρα του αδιαμφισβήτητου διεκδικητή της εξουσίας για τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έρθουν. Ωστόσο, η ίδια η Μαρίν Λε Πεν φάνηκε να αποδέχεται με στωικότητα την ήττα και καθώς εξελισσόταν η βραδιά το έριξε στο χορό.

Από νωρίς τα γαλλικά ΜΜΕ είχαν τονίσει την ιδιαιτερότητα της αίθουσας που εξασφάλισε το Εθνικό Μέτωπο. Πρόκειται για μια αίθουσα εκδηλώσεων, όπου εκδηλώσεις σκεφτείτε γάμους, συνεστιάσεις και χορούς. Έτσι πάνω από το σημείο όπου ανέγνωσε το λόγο της η υποψήφια πρόεδρος υπήρχε μια πελώρια ντισκομπάλα. Οι υπεύθυνη της καμπάνιας αποφάσισαν πως εφόσον η βραδιά είχε λήξει άδοξα, μπορούν να απολαύσουν το χώρο.

Η Λε Πεν χορεύει μαζί με υποστηρικτές της υπό τους ήχους του “I Love Rock N’ Roll”. Δείτε τα βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα