Λεπέν: Δεν στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην ενέργεια

Λεπέν: Δεν στηρίζει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας στην ενέργεια
Μαρίν Λεπέν AP

Η Μαρίν Λεπέν δεν συμφωνεί στη συμμετοχή της Γαλλίας σε κυρώσεις κατά της Ρωσίας που θα αφορούν την ενέργεια.

Δύο ημέρες μετά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, η εκ των φιναλίστ Μαρίν Λεπέν εκφράζει την αντίθεσή της σε κυρώσεις προς τη Ρωσία για το πετρελαίο και το φυσικό αέριο.

Ενώ εκφράζεται θετικά για κάθε άλλου είδους κυρώσεις προς τη Μόσχα (για την εισβολή της στην Ουκρανία) η ακροδεξιά πολιτικός παρουσιάζεται ιδιαίτερα επιφυλακτική για κυρώσεις στην ενέργεια: “Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να πληρώσουν οι Γάλλοι τις κυρώσεις σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο” τόνισε χαρακτηριστικά η Λεπέν.

Η Γαλλία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εισάγουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας από τη Ρωσία και πιθανή συμμετοχή της σε κυρώσεις θα προκαλέσει αναταράξεις στην εσωτερική αγορά.

Η Λεπέν κατηγορείται πολλές φορές από τους αντιπάλους της για “προνομιακές” σχέσεις με το καθεστώς Πούτιν από το οποίο μάλιστα φέρεται να έχει χρηματοδοτηθεί.

Δημοσκόπηση: Ενας στους τέσσερις ψηφοφόρους του Μελανσόν στηρίζει Λεπέν

Εν τω μεταξύ, σε πείσμα της ξεκάθαρης προτροπής του να μην δώσουν «ούτε μια ψήφο στην Μαρίν Λεπέν» το 23% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου Ζαν Λυκ Μελανσόν εμφανίζεται, σύμφωνα με κυλιόμενη δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop, έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία.

Το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ – ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λεπέν – θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.

Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λεπέν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα