Μην τα χάσετε

 

 

Hoocut: Το σουβλάκι όπως δεν έχετε δοκιμάσει

 
 
Μια νέα ιστορία είναι έτοιμη να ξεδιπλώνεται τις τελευταίες ημέρες στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Γιατί το σουβλάκι ποτέ δεν θα έπρεπε να είναι απλή υπόθεση. Γιατί Hoocut σημαίνει 'επιστροφή' στη βάση της ελληνικής γαστρονομίας
 

Hoocut σημαίνει γάντζος του κρεοπωλείου, αλλά και τρόπος κοπής των κρεάτων. Πρόκειται για λεξιπλασία που προέρχεται από τις λέξεις Hook και Cut. Ο υπότιτλος του νέου talk of the town, “True Pitta”, υπογραμμίζει εύστοχα την ανάδειξη του αληθινού προϊόντος. Το νέο εγχείρημα των Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή, Νίκο Καραθάνο και των αδερφών Σπύρου και Βαγγέλη Λιάκου από την "Κουκουβάγια" αφορά στο πιο διάσημο ελληνικό «πρόχειρο» φαγητό, το σουβλάκι.

 

 

Η ιδέα μοιάζει προκλητική. Σε ένα νεοκλασικό κτίριο του Μεσοπολέμου στήθηκε μία εσωτερική αγορά, τρία μαγαζιά «χτισμένα» το ένα δίπλα στο άλλο: το αρτοποιείο, το κρεοπωλείο και το μανάβικο. Οι τρεις βασικοί τροφοδότες λειτουργούν αυτόνομα, αλλά και συμπληρωματικά, παρέχοντας τις πρώτες ύλες για το τελικό προϊόν, στο κεντρικό μαγαζί, την ψησταριά.

 

Ένα κεντρικό θερμαινόμενο τραπέζι, ακριβώς στο κέντρο, αποτελεί τον τελευταίο σταθμό πριν τον πελάτη. Δημιουργώντας μία ανοιχτή αγορά σε κοινή θέα, δίνεται η δυνατότητα να γίνει κάποιος μάρτυρας ολόκληρης της διαδικασίας παρασκευής: δημιουργία της ζύμης, διαχείριση των λαχανικών, ψήσιμο του κρέατος.

 

Η βασική σκέψη εστιάζει στο πώς θα διατηρηθεί η ισορροπία γεύσης των πρωτογενών συστατικών, μειώνοντας τον χρόνο παραγωγής χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα. Η επαναφορά του συγκεκριμένου φαγητού στην αρχική του υπόσταση, στο σωστό μέγεθος, με την πρωταρχική φρεσκάδα, καθώς και οι εκλεκτές κοπές του κρέατος συντελούν καθοριστικά στο τελικό αποτέλεσμα.

 

 

Κι όταν λέμε τυλιχτό μιλάμε για πίτα τυλιχτή με λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, ανοιχτές πίτες με ψητό κρέας- χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο- αποτελούν ενδεικτικές επιλογές. Πάντα με επιμονή στη λεπτομέρεια, στα μυρωδικά, στη φρεσκοκομμένη πατάτα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER