Μην τα χάσετε

 

 

Οδηγός Μισελέν: Μαρκ Βεϊρά και Κριστόφ Μπακιέ οι δύο νέοι σεφ με τρία αστέρια

 
 
Οι μεγάλοι νικητές της παρουσίασης του νέου οδηγού Μισελέν, που μπαίνουν στο ξεχωριστό club των εστιατορίων με δύο αστέρια
 

Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες που ήθελαν τον Γάλλο σεφ να επιστρέφει στην οικογένεια των εστιατορίων με τρία αστέρια. Η νέα έκδοση του οδηγού που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας, στο πολιτιστικό κέντρο Seine Musicale στο δυτικό Παρίσι, περιλαμβάνει 621 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρι Μισελέν, δηλαδή πέντε περισσότερα από εκείνα του 2016 και εκ των οποίων τα 57 είναι νέα μαγαζιά που μπαίνουν στη λίστα. Δύο εστιατόρια πέρασαν στη λίστα με τα τριάστερα, το La Maison Des Bois, από το Μανιγκό και το εστιατόριο του Christophe Bacquie στο Καστελέ, πέντε απέκτησαν το δεύτερο τιμητικό τους αστέρι και 50 κατάφεραν να αποκτήσουν το πρώτο.

 

"Αν δεν αποκτήσω το τρίτο αστέρι αυτή τη χρονιά θα αποσυρθώ από τους γαστρονομικού οδηγούς" δήλωνε πριν από μερικές εβδομάδες ο εκκεντρικός Γάλλος σεφ Mark Veyrat. Ο άνδρας με το χαρακτηριστικό μαύρο καπέλο και τα γυαλιά ηλίου, είχε δύο φορές στο παρελθόν τρία αστέρια Μισελέν να... τιμούν το εστιατόριό του.

 

Αν και λιγότερο γνωστός στους κύκλους της υψηλής γαστρονομίας, αλλά καθόλου λιγότερο ταλαντούχος, ο Christophe Bacquie είναι μετρ των θαλασσινών. Το εστιατόρίο του L'Hotellerie, στο Καστελέ της γαλλικής περιφέρειας Βαρ, στα ορεινά της Προβιγίας-Άλοης-Κυανής Ακτής έχει βραβευτεί με δύο αστέρια το 2010. Με αυτές τις δύο προσθήκες στο club των τριάστερων βρίσκονται πλέον 28 μέλη, έπειτα από την απόσυρση, έπειτα από δική του απαίτηση του Σεμπαστιάν Μπα.

 

Μεταξύ των διάστερων εστιατορίων συγκαταλέγονται πλέον ο Ζαν Σουλπίς για το εστιατόριο "L'Auberge du Père Bise", Masafumi Hamano για το «Le 14 février», Takao Takano, Bruno Cirino για το L'Hostellerie Jérôme και Gaël et Mickaël Tourteau για το εστιατόριο Flaveur. Συνολικλα, τα εστιατόρια στον οδηγό με δύο αστέρια ανέρχονται πλέον στα 85.

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση, η τιμητική αναφορά στον Πολ Μποκίς, "πάπα της γαστρονομίας" που έφυγε από τη ζωή πριν από μερικές ημέρες.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER