Μην τα χάσετε

 

 

Τα 10 ακριβότερα κρασιά του κόσμου

 
 
Σπάνιες οινοποιήσεις, μοναδικές στον κόσμο φιάλες και σαμπάνιες που επέζησαν ναυαγίου στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο συμπληρώνουν τη λίστα με τις ακριβότερες ετικέτες
 

Το κρασί είναι το πιο διαδεδομένο ποτό στον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια. Χρόνο με το χρόνο, ο άνθρωπος λάτρεψε τον χυμό του σταφυλιού και προσπάθησε να εξιχνιάσει τα μυστήριά του και να βελτιώσει την ποιότητά του. Παρά την μακραίωνη ιστορία του, το κρασί αναδείχθηκε και εξελίχθηκε ραγδαία μόλις τον περασμένο αιώνα, παράλληλα με την εμφάνιση της επιστήμης της οινολογίας. Πόσο όμως μπορεί να κοστίζει ένα καλό κρασί;

 

Η τιμή του κρασιού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που έχουν να κάνουν με την πρώτη ύλη, την καλλιέργεια του αμπελιού, τις συνθήκες οινοποίησης. Ωστόσο μια και μόνη φιάλη μπορεί να φτάσει ακόμη και δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Αναζητώντας περισσότερα για την τιμή του οίνου, πέσαμε σε μια λίστα με τα πιο ακριβά κρασιά στον κόσμο, όπως την συνέταξε η βρετανική Telegraph.

Σπάνιες οινοποιήσεις, μοναδικές στον κόσμο φιάλες και σαμπάνιες που επέζησαν ναυαγίου στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο συμπληρώνουν τη λίστα με τις ακριβότερες ετικέτες που ακόμη και αν ήθελε κανείς, δύσκολα θα μπορούσε να εντοπίσει και να τις αγοράσει.

 

Tα παραπάνω κρασιά δύσκολα θα καταφέρει να τα γευτεί ένας κοινός θνητός. Από την άλλη όλοι μπορούμε να μάθουμε και να διαλέγουμε το καλό κρασί. Αρκεί να βρούμε το κατάλληλο εγχειρίδιο που θα μας μυήσει στον κόσμο του οίνου. Μη χάσετε την "Εγκυκλοπαίδεια του κρασιού", την ξεχωριστή προσφορά από το “Έθνος της Κυριακής” που κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο 6/1,. Σε αυτόν τον πρώτο τόμο μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τον τρόπο να επιλέξετε ένα κρασί, αλλά και τα μυστικά για το κατάλληλο σερβίρισμα. Διαβάστε περισσότερα για τον τρόπο που γίνονται τα κρασιά σε διάφορες περιοχές του κόσμου και μάθετε τα μυστικά του οίνου που ευφραίνει την καρδιά.

Ο πρώτος από τους τρεις τόμους από την “ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ” σας περιμένει, μαζί με τη θήκη για ολόκληρη τη συλλογή!

Τα περιεχόμενα του πρώτου τόμου:

 

Πώς να επιλέξετε, να αναγνωρίσετε και να σερβίρετε το κρασί

  • Η καλή επιλογή κρασιού
  • Πού και πώς να αγοράσετε το κρασί σας
  • Γευστική δοκιμή και εκτίμηση του κρασιού
  • Σύνθεση και διαχείριση της κάβας σας
  • Το κρασί στο τραπέζι
  • Ο αμπελώνας
  • Από το πιεστήριο στο κελάρι

 

Οι αμπελώνες του κόσμου

  • ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ
  • ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
  • ΕΛΒΕΤΙΑ
  • ΑΥΣΤΡΙΑ
  • ΔΟΥΝΑΒΗΣ

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ TELEGRAPH

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER