Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
 
 
 
 

Η πολύπαθη ιστορία της φέτας. Πώς η CΕΤΑ επηρεάζει την 'καταγωγή' της

Ρεπορτάζ

Τι αλλαγές φέρνει η εμπορική συμφωνία Ευρώπης-Καναδά και τι θέση παίρνουν οι Έλληνες παραγωγοί και ευρωβουλευτές; Η περίπτωση της φέτας και ο μακρύς αγώνας για την κατοχύρωσή της ως προϊόν Π.Ο.Π.. Μιλάνε στο NEWS247, Στέλιος Κούλογλου, Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο πρόεδρος του ΣΕΒΓΑΠ, Χρήστος Αποστολόπουλος

Φεβρουαρίου 23 2017 16:57
 

Επτά συμβουλές για το τραπέζι της Σαρακοστής

Φαγητό

H διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά δίνει πολύτιμες συμβουλές για τα εδέσματα της Καθαρά Δευτέρας και της Σαρακοστής

Φεβρουαρίου 21 2017 14:37
 

Χρυσοί Σκούφοι 2017: Τα 24 εστιατόρια που ξεχώρισαν

Φαγητό

Ένα εστιατόριο από την Αθήνα και ένα από την Κέρκυρα μοιράστηκαν τον τίτλο του καλύτερου στην Ελλάδα. Δείτε και τα 24 γαστρονομικά "στέκια" που απέσπασαν σκούφους (Λίστα)

Φεβρουαρίου 16 2017 15:16
 

Δημοσιογράφοι και φίλοι 'πέταξαν χαρταετό' παρέα με το 'Γλυκό Που Κάνει Καλό'

Φαγητό

Το τραπέζι στρώθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο φιλόξενο χώρο της Gallery Zoumboulakis στα Πετράλωνα

Φεβρουαρίου 16 2017 12:49
 

Τσικνοπέμπτη: Τελικά πόσο κρέας καταναλώνουμε; Δείτε το χάρτη

Φαγητό

Λόγω της ημέρας και μια που απόψε αναμένεται να τσικνίσει όλη η χώρα, βρήκαμε τον χάρτη που δείχνει πόσο κρέας καταναλώνει κάθε λαός ανά την υφήλιο. Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα;

Φεβρουαρίου 16 2017 08:12
 

Κριθαράκι, Παστίτσιο & Κοφτό, η νέα σειρά ζυμαρικών, δια χειρός Barilla

Φαγητό

Οι συνταγές για γιουβέτσι και παστίτσιο τώρα με την ποιότητα της Barilla

Φεβρουαρίου 15 2017 16:37
 

Ινδός επιχειρηματίας μετέτρεψε Airbus A320 σε πολυτελές εστιατόριο

Life

"Θέλαμε να διατηρήσουμε τα περισσότερα μέρη του σκάφους, συμπεριλαμβανομένου και του ενός εκατομμυρίου καλωδίων", είπε ο Ινδός επιχειρηματίας Parampreet Singh Luthra

Φεβρουαρίου 14 2017 16:04
 

'Σαλεπάκι ζεστό': Το μυστικό για να 'βγάλουμε χειμώνα'

Φαγητό

Το παραδοσιακό ρόφημα του χειμώνα που δεν πρέπει να ξεχάσουμε (pics)

Φεβρουαρίου 13 2017 20:21
 

Dine Athens: Δέκα προτάσεις για να δοκιμάσετε νέα στέκια στην Αθήνα

Φαγητό

Το NEWS 247 αναζητά τις γευστικές γωνιές της πόλης που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, με αφορμή το δεύτερο Dine Athens ως τις 12 Φλεβάρη

Φεβρουαρίου 10 2017 15:03
 

Γιατί δεν πρέπει να τρως κοτόπουλο με λευκές γραμμές

Φαγητό

Οι πολλές λευκές γραμμές στο νωπό κοτόπουλο είναι κάτι ανησυχητικό, προειδοποιούν οι επιστήμονες (Vids)

Φεβρουαρίου 10 2017 10:44
 

Πέντε επιπλέον λόγοι να πίνεις περισσότερο καφέ

Φαγητό

Ο ευωδιαστός αγαπημένος σου καφές δεν συμβάλει μόνο στο πρωινό σου ξύπνημα, μπορεί να σου δώσει λύσεις σε ζητήματα που δεν φανταζόσουν. Αρκεί να μην πετάξεις τους κόκκους του, όταν γεμίσεις το φλιτζάνι σου

Φεβρουαρίου 07 2017 10:19
 

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ: Πρώτοι στις κατηγορίες στα χρυσά μετάλλια στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Φαγητό

Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέκτησε τα περισσότερα χρυσά μετάλλια στον 2 Πανελλήνιο Διαγωνισμό της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, «Greek Chef 2017»

Φεβρουαρίου 06 2017 12:40
 

Νέα κορυφαία διάκριση για τα Navarino Icons

Φαγητό

Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Navarino Icons ανακηρύχθηκε ως Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο για το 2016

Φεβρουαρίου 05 2017 18:23
 

Εσύ, ξέρεις να επιλέγεις φρέσκο και βιώσιμο ψάρι;

Φαγητό

Μη βιαστείς να απαντήσεις... γνωρίζεις για παράδειγμα το ελάχιστο επιτρεπόμενο μέγεθος του γαύρου και το αντίστοιχο μήκος της τσιπούρας; Ξέρεις να αναζητάς ασφαλή, φρέσκα και κυρίως βιώσιμα ψάρια; Όλες οι απαντήσεις εδώ...

Φεβρουαρίου 04 2017 10:50
 

Το Παρίσι ανοίγει πόλεμο με τα αναψυκτικά με ζάχαρη

Καλοκαίρι χωρίς ζάχαρη

Σύμφωνα με νέο νόμο που τίθεται σε ισχύ, καθίσταται παράνομη η πώληση απεριόριστης ποσότητας αναψυκτικού σε προκαθορισμένη τιμή ή η απεριόριστη προσφορά τους δωρεάν. Πως το μέτρο συνδέεται με την παχυσαρκία και τον διαβήτη

Ιανουαρίου 28 2017 08:09
 

Πως μοιάζουν τα πιο ακριβά φαγητά στον κόσμο;

Φαγητό

Οι σεφ στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου μιλούν για τη μαγεία των σπανίων υλικών και τη γεύση που χαρίζουν στις δημιουργίες τους. Ποια όμως είναι τα πιο ακριβά τρόφιμα και πόσο κοστίζει το καθένα; (Pics)

Ιανουαρίου 27 2017 18:25
 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Ένα ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας ξεκινά

Φαγητό

Η 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ανοίγει τις πόρτες από τις 27 ως τις 30 Ιανουαρίου στο κέντρο ξιφασκίας και καλεί επαγγελματίες και λάτρεις των γεύσεων να την επισκεφτούν

Ιανουαρίου 25 2017 15:55
 

Ποιος διάσημος σεφ του εξωτερικού προτείνει Άκη Πετρετζίκη;

Φαγητό

Με ανάρτησή του στο instagram, που αριθμεί 5,4 εκατ. followers παρακαλώ, αυτός ο διεθνούς φήμης σεφ καλεί τους θαυμαστές του να ακολουθήσουν τον πρώτο Έλληνα master chef

Ιανουαρίου 25 2017 11:33
 

Dine Athens: Αυτό το Φλεβάρη τρώμε έξω

Φαγητό

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία της πρώτης εκδήλωσης, το Diners Club και η Alpha Bank διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά το “Dine Athens” από την 1η έως και τη 12η Φεβρουαρίου 2017

Ιανουαρίου 23 2017 19:22
 

Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις μόνο με έναν αυγοκόφτη

Φαγητό

Γιατί ένας αυγοκόφτης να είναι απλά και μόνο ένας αυγοκόφτης; Δείτε πόσα άλλα μπορείτε να προετοιμάσετε με το γκατζετάκι αυτό

Ιανουαρίου 17 2017 18:44
 

Μαθητές παρήγαγαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα λευκό χαβιάρι από σαλιγκάρια

Φαγητό

Το ιδιαίτερο αυτό γαστρονομικό εδέσματα παράγεται μόνο σε Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία και κοστίζει 3.200 ευρώ/κιλό. Τι λένε οι συντελεστές της επιτυχίας

Ιανουαρίου 16 2017 14:30
 

Προλάβετε το κρυολόγημα με 10 διατροφικά tips!

Υγεία

Οι σωστές διατροφικές επιλογές είναι ικανές να μειώσουν τη διάρκεια του κρυολογήματος καθώς και την ένταση των συμπτωμάτων. Διαβάστε πως

Ιανουαρίου 09 2017 10:35
 

Ξέρω τι έφαγες 'πέρσι' το 2016

Φαγητό

Ρωτήσαμε δέκα Ελληνίδες Food Bloggers και μας "αποκάλυψαν" τι λαχτάρισαν, τι αναζήτησαν και τι μαγείρεψαν περισσότερο οι Έλληνες τη χρονιά που κλείνει

Δεκεμβρίου 24 2016 09:37
 

Μπείτε στο πνεύμα των γιορτών με ένα γεύμα στο Βαρούλκο

Φαγητό

Ο Λευτέρης Λαζάρου σας προσκαλεί σε ένα επίσημο δείπνο εμπνευσμένο από τη θάλασσα και όχι μόνο για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Δεκεμβρίου 21 2016 17:45
 

Μαργαρίνη ή βούτυρο;

Φαγητό

Μια ακόμη μελέτη συνηγορεί υπέρ της μαργαρίνης στο δίλημμα "μαργαρίνη ή βούτυρο;" Δείτε μικρές και απλές αλλαγές στην καθημερινή σας διατροφή για να διατηρούμε την υγεία της καρδιάς μας

Δεκεμβρίου 21 2016 13:52
 

Βίντεο: Οι πιο επικές 'αποτυχίες' στην κουζίνα

Φαγητό

Το μαγείρεμα θέλει μεράκι και υπομονή. Γι' αυτό και ορισμένες φορές, καλύτερα κάποιοι από εμάς να μένουν μακριά από την κουζίνα. Για το καλό τους...

Δεκεμβρίου 17 2016 14:06
 

Το Χαλλούμι ΔΩΔΩΝΗ τώρα και στην ελληνική αγορά!

Φαγητό

Νέα προϊόντα για το 2017 ετοιμάζει η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ

Δεκεμβρίου 16 2016 10:34
 

Πώς φαίνονται 15 διάσημα ποτά στο μικροσκόπιο;

Φαγητό

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως φαίνονται τα ποτά που καταναλώνουμε υπό τον φακό ενός μικροσκοπίου; Αν ναι δείτε τις παρακάτω εικόνες από 15 διάσημα ποτά

Δεκεμβρίου 15 2016 07:55
 

Athens Food Market: 7+4 εστιατόρια σε μια πλατεία για 15 μέρες

Φαγητό

Το πρώτο 1ο Fix Athens Food Market ξεκινάει την Πέμπτη. Ποια είναι τα εστιατόρια και οι εταιρείες που συμμετέχουν

Δεκεμβρίου 14 2016 10:49
 

Οι Ιάπωνες αφήνουν το σούσι για την ελληνική φέτα

Φαγητό

Ο Θανάσης Φραγκής, από την Κύμη, είναι ο Πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στο μακρινό Μικότο

Δεκεμβρίου 10 2016 10:43
 

Τα 10 'ναι' και τα 4 'όχι' της μεσογειακής διατροφής για τέλεια όραση

Φαγητό

Αυτές είναι οι 10 υπερτροφές μεσογειακής διατροφής που κάνουν "θαύματα" στην όραση και οι 4 τροφές που πρέπει να αποφεύγουμε

Δεκεμβρίου 07 2016 13:11
 

Πουτίγκα 100 μέτρων στην Καρδίτσα

Φαγητό

Πουτίγκα για ρεκόρ στην Καρδίτσα. Πρόκειται για το τοπικό γλυκό "κοφτή" σε κολοσσιαίο μέγεθος. Όσα πρέπει να ξέρετε

Δεκεμβρίου 06 2016 16:52
 

Του Έλληνα όλα μπορείς να τα στερήσεις στην κρίση, όχι όμως το τυρί

Φαγητό

Στα χρόνια της ύφεσης οι περισσότερες κατηγορίες τροφίμων κατέρρευσαν αν μία αντιστέκεται και παρουσιάζει και ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια δεν είναι άλλη από τα τυροκομικά

Δεκεμβρίου 06 2016 10:44
 

Ο Jamie Oliver παρουσίασε τον κουραμπιέ ως πασχαλινό γλυκό

Φαγητό

Ο διάσημος σεφ παρουσιάζει το κλασικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό στην ιστοσελίδα του, όμως το περιγράφει ως "δημοφιλές πασχαλινό μπισκότο". Δείτε και τη συνταγή του

Δεκεμβρίου 02 2016 19:37
 

Οι ανατολίτικες ρίζες του κουραμπιέ και το 'μακάβριο' παρελθόν του μελομακάρονου

Φαγητό

Τα Χριστούγεννα είναι ταυτισμένα με δύο από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Ποια είναι η ιστορία πίσω από τα πιο διάσημα γλυκά των γιορτών...

Δεκεμβρίου 02 2016 15:14
 

Το fast food γίνεται 'slow food' και στην Αθήνα

Φαγητό

Πλέον οι Αθηναίοι αλλά και όσοι επισκέπτονται την πρωτεύουσα µπορούν να φάνε υγιεινά και καθαρά

Δεκεμβρίου 02 2016 08:24
 

Πέθανε ο εμπνευστής του Big Mac

Ειδήσεις

Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο εμπνευστής του μεγαλύτερου και διασημότερου μπέργκερ στον κόσμο

Δεκεμβρίου 01 2016 11:11
 

Έλληνας Σεφ στους 100 καλύτερους του κόσμου

Φαγητό

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος ανακηρύχτηκε ένας από τους 100 καλύτερους σεφ της υφηλίου από εκείνους που ξέρουν καλύτερα: 534 σεφ με δύο και τρία αστέρια Μισελέν

Νοεμβρίου 29 2016 15:14
 

Το αμερικανικό Saveur εξυμνεί τη Βαρβάκειο Αγορά

Φαγητό

Με ένα διθυραμβικό κείμενο το γαστρονομικό μέσο περιγράφει την ξεχωριστή αγορά στο κέντρο της Αθήνας, το σημείο όπου χτυπά η καρδιά και η ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας

Νοεμβρίου 28 2016 13:00
 

Μανιτάρι - γίγας 6,5 κιλών στην Κρήτη

Φαγητό

Mανιταρολόγος και πρώην κρεοπώλης βρήκε έναν αμανίτη γίγας ο οποίος μπορεί να χορτάσει τουλάχιστον 20 άτομα

Νοεμβρίου 28 2016 09:37
 

Αυτή τη συνταγή για φρέσκο καλαμάρι πρέπει να τη δοκιμάσεις

Φαγητό

Το NEWS 247 εξασφάλισε μια ξεχωριστή συνταγή, από το εστιατόριο SIMUL στο κέντρο της Αθήνας. Αν βαρέθηκε το τηγανητό καλαμάρι και θέλεις να "αναβαθμίσεις" την κουζίνα σου δοκίμασε αυτό το εξαιρετικό πιάτο. Φρέσκο καλαμάρι σχάρας με κολοκάσι, πράσο και σομπρασάδα

Νοεμβρίου 26 2016 09:56
 

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα δυναμώσουν τη μνήμη σας

Φαγητό

Πολλές έρευνες έχουν αποδείξει πως οι τροφές που επιλέγουμε επιδρούν όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό μας

Νοεμβρίου 25 2016 08:47
 

Ο πρώτος European Young Chef είναι Έλληνας

Φαγητό

Ο Σταμάτης Μισομικές είναι από τη Ρόδο και δημιούργησε με βάση 19 παραδοσιακά υλικά από τα νησιά του Αιγαίου, για να κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία των κριτών. Τιμήθηκε για τη διάκρισή του από περιφερειάρχη Δωδεκανήσου

Νοεμβρίου 24 2016 07:11
 

Γιατί μας πιάνει υπνηλία μετά το φαγητό

Φαγητό

Νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων επισημαίνει τι φταίει για την υπνηλία μετά από ένα γεύμα

Νοεμβρίου 23 2016 12:48
 

Πώς φτιάχνεται το απολαυστικό κανταΐφι;

Φαγητό

Είναι το βασικό υλικό για ορισμένα από τα πιο απολαυστικά γλυκά του κυριακάτικου τραπεζιού. Κι όμως, ο παραδοσιακός τρόπος παρασκευής του τείνει να εκλείψει (vid)

Νοεμβρίου 23 2016 08:47
 
 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

τώρα στο Newsroom