Μην τα χάσετε

 

 

Από μία κλωστή κρέμεται πλέον ο ΔΟΛ

 
 
Εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινούν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ, βάζοντας λουκέτο σε όλα τα ΜΜΕ του Ομίλου, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία ότι μπαίνουν τίτλοι τέλους σε Βήμα, Νέα, Βήμα FM, ιστοσελίδες και περιοδικά
 

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προχωρούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ, μέχρι να πληρωθούν δώρο Χριστουγέννων και 15νθήμερο Αυγούστου που τους οφείλεται. Η ιδιοκτησία διαμηνύει ότι δεν υπάρχουν χρήματα και, αν βρεθούν, θα είναι μόνο για το δώρο Χριστουγέννων (που, σημειωτέον, η μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα).

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ, ΠΕΛ και ΕΤΕΡ:

"Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων".

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους ίδιους τους εργαζόμενους το μισθολογικό κόστος ξεπερνά σήμερα τα 3.000.000,00 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται άλλες οφειλές της εταιρείας έναντι εργαζομένων αμειβομένων με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών (μπλοκάκια). Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του Ομίλου της ΑΕ ΔΟΛ (δηλαδή ο Στ.Ψυχάρης) κατ’ ουσίαν αρνείται εκτός των άλλων να βάλει και ένα ευρώ στην εταιρεία, μένοντας στην αναζήτηση  «επενδυτών», κούρεμα δανείων κ.λ.π. Η ιδιοκτησία, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι από 1/1/2017 ο ΔΟΛ περνάει πλέον στις τράπεζες, λόγω των χρεών του.

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν επίσης ότι στο Πρωτοδικείο Αθηνών, την περασμένη Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2016, εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά του Οργανισμού από νέα ομάδα είκοσι διοικητικών υπαλλήλων του Ομίλου που διεκδικούν τα οφειλόμενα.

 

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER