ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι έξι για τις τηλεοπτικές άδειες – “Αστερίσκος” για Βρυώνη

ΕΣΡ: Αυτοί είναι οι έξι για τις τηλεοπτικές άδειες – “Αστερίσκος” για Βρυώνη
Αλλάζει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο καθώς προχωρά ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες George Vitsaras / SOOC

Το ΕΣΡ ανακηρύσσει τους οριστικούς προεπιλεγέντες για τις τηλεοπτικές άδειες - Υπό προϋπόθεση, άδεια μπορεί να χορηγηθεί και στην Ελληνική Τηλεοπτική, συμφερόντων Φ. Βρυώνη

Νέα δεδομένα στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.

Με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης αδειοδοτείται και η Τηλεοπτική Ελληνική ΑΕ, συμφερόντων Φίλιππου Βρυώνη, υπό την προϋπόθεση πως τις 26 Ιουνίου θα προσκομίσει στοιχεία έκδοσης δανειακής σύμβασης ύψους 6,3 εκ ευρώ προς την μέτοχο της εταιρείας, M.P.J. HOLDINGS LTD, Martine-Nadine Bolle.

Η συγκεκριμένη μέτοχος βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με την τράπεζα Πειραιώς για λήψη δανείου της τάξης των 6,3-6,6 εκατ. ευρώ.

Με την ίδια απόφαση που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΣΡ, αρχικώς επιλεγέντες, χωρίς προαίρεση είναι οι εταιρείες:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

3. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

4. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

5. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τα στοιχεία και των 6 αιτήσεων θα αποσταλούν για περαιτέρω έλεγχο, διάρκειας ως και 45 μέρες στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες,όπως ορίζεται από τη νομοθεσία.

Το σκεπτικό της απόφασης του ΕΣΡ

Ο όρος “προεπιλεγέντες” χρησιμοποιήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, καθώς η διαδικασία αδειοδότησης περιλαμβάνει ακόμα ένα σκέλος. Θα απαιτηθεί το χρονικό διάστημα των 45 ημερών, κατά το οποίο, η Αρχή Καταπολέμησης μαύρου χρήματος, θα ελέγξει τα πόθεν έσχες των μετόχων των υποψηφίων.

Τυπικά λοιπόν υπάρχουν οι προεπιλεγέντες που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις και αναμένοντας και την τελική απόφαση της ανωτέρω Αρχής, η λίστα θα οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Όσον αφορά την έκτη άδεια της ‘’Ελληνικής Τηλεοπτικής”, συμφερόντων του επιχειρηματία Φ. Βρυώνη, το ΕΣΡ αναμένει μέχρι την προσεχή Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στοιχεία για την πλήρη εξόφληση με τραπεζικό δανεισμό, του τιμήματος για τη μεταβίβαση μετοχών από την εταιρεία ‘’A-ORIZON MEDIA LTD” στην υποψήφια. Σε περίπτωση που δεν κατατεθούν τα απαιτούμενα έγγραφα, οι οριστικοί προεπιλεγέντες θα είναι πέντε.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 22 Ιουνίου αναμένεται και η Διάσκεψη του ΣτΕ, επί της προσφυγής που έχουν καταθέσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Παππάς: Η Ελλάδα αποκτά σταθμούς με νόμιμες άδειες μετά από 27 χρόνια ανομίας

“Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους σταθμούς με νόμιμες άδειες“, “μετά από 27 χρόνια ανομίας και παράνομης αξιοποίησης ενός δημόσιου αγαθού, του φάσματος” σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, με δήλωσή του, τη σχετική απόφασή του.

“Ο διαγωνισμός, τον οποίο ορισμένοι πολιτικοί χώροι δεν επιθυμούσαν να ολοκληρωθεί, προστατεύοντας συγκεκριμένα συμφέροντα, ολοκληρώθηκε”, συνέχισε ο κ. Παππάς και σημείωσε τις υποχρεώσεις που έχουν πλέον οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

“Κάθε αδειοδοτημένη τηλεοπτική επιχείρηση “οφείλει να καταβάλει το υψηλό τίμημα των 35 εκατ. ευρώ, να διατηρήσει 400 θέσεις εργασίας κατ’ ελάχιστο, να λειτουργεί σε σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις και, βεβαίως, να παράγει πρωτότυπο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό πρόγραμμα, όπως προβλέπει η πάρα πολύ αυστηρή νομοθεσία” , υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα