Μην τα χάσετε

 

 

Έρχεται το barcode σε εφημερίδες και περιοδικά

 
 
Τι προβλέπει η η ΚΥΑ για την υποχρεωτική εισαγωγή του γραμμικού κώδικα στον έντυπο Τύπο
 

Του Χρήστου Ν.Ε. Ιερείδη

Θέμα χρόνου είναι πια η εισαγωγή barcode στον έντυπο Τύπο, που αναμένεται να βάλει τέλος στα καπέλα κυκλοφορίας, καθώς την Τρίτη ενεργοποιήθηκε κοινή υπουργική απόφαση, με σχετικό ΦΕΚ, που ορίζει λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να γίνουν από κάθε εμπλεκόμενο.

 

Κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μεγαλόπνοο έργο και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο εκτιμούν ότι η εφαρμογή του δεν μπορεί να τεθεί σε ισχύ πριν από τις 31 Μαΐου, ημερομηνία που προβλέπεται από σχετική νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το μέτρο ειδικής σήμανσης στον Τύπο θα εφαρμοστεί  καθολικά το αργότερο έως το τέλος του 2018.

Ο γραμμικός κώδικας θα είναι 15ψήφιος, με τα τρία πρώτα ψηφία να ταυτοποιούν το προϊόν ως εφημερίδα ή περιοδικό, τα ψηφία 4 έως 10 να αντιστοιχούν στην διεθνή αριθμοδότηση περιοδικών εκδόσεων (ISSN) που παρέχεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη και τα επόμενα δύο, ως μεταβλητά να δηλώνουν τις μεταβολές στην τιμή πώλησης του ίδιου τεύχους ή φύλλου.

Πρόκειται για μέτρο υποχρεωτικό και προβλέπει χρηματικά πρόστιμα στους παραβάτες που θα κυμαίνονται από 1.000 έως 10.000 ευρώ, ανάλογα με τον τζίρο της επιχείρησης, τη συχνότητα και το είδος της παράβασης.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER