Μην τα χάσετε

 

 

Εθνική: Με τραπεζικά κριτήρια η απόφαση για ΔΟΛ

 
 
Με ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα ξεκαθαρίζει πως η απόφαση για τη διάσωση του ΔΟΛ θα είναι αποτέλεσμα συλλογικών οργάνων και διαδικασιών και δεν υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση
 

Τη θέση της για το θέμα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κάνει γνωστή η Εθνική Τράπεζα, μετά από σχετικά δημοσιεύματα που την ενέπλεκαν σε σενάρια.

 

Η Τράπεζα, με ανακοίνωσή της, υπενθυμίζει ότι "οι πιστοδοτικές της αποφάσεις είναι αποτέλεσμα συλλογικών οργάνων και διαδικασιών όπου ουδείς μεμονωμένα έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη συμπεριφορά της Τράπεζας έναντι συγκεκριμένου πιστούχου".

 Επιπλέον, "τόσο η διοίκηση όσο και τα στελέχη της Τράπεζας δεν δέχτηκαν παρέμβαση από μέλη της κυβέρνησης σχετικά με το θέμα", αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι "η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί πάντα εντός του πλαισίου της πιστοδοτικής της πολιτικής, η οποία διέπεται από αυστηρώς τραπεζικά κριτήρια και καθορίζεται με βάση το ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER