Μην τα χάσετε

 

 

Η ΕΙΙΡΑ πήρε 'μυρωδιά' πως κάτι δεν πάει καλά με τις μετρήσεις στα ραδιόφωνα

 
 
Όταν άρχισαν να πυκνώνουν οι αντιδράσεις και από διαφορετικές κατευθύνσεις η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής αποφάσισε να κινητοποιηθεί
 

Προσπαθούσε να κρύψει κάτω από το χαλάκι όλο τον προηγούμενο καιρό το πρόβλημα με τις ακροαματικότητες ραδιοφώνου η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοσταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ) και περίπου είχε επαναπαυθεί με τα μονοπωλιακού τύπου δεδομένα της Focus Bari. Η ΕΙΙΡΑ είχε -λέγεται- συναίσθηση των δομικών προβλημάτων στις ραδιοφωνικές μετρήσεις, από την άλλη όμως δεν έκανε κάτι για διόρθωση. Όταν άρχισαν να πυκνώνουν οι αντιδράσεις και από διαφορετικές κατευθύνσεις αποφάσισε να κινητοποιηθεί.

 

Έστω και αργά (λίγο πριν εκπνεύσει η τριετής σύμβαση με την Focus Bari) απευθύνθηκε σε εξειδικευμένους πανεπιστημιακούς (τον καθηγητή Στατιστικής Γιώργο Πετράκο και την ερευνήτρια Σταυρούλα Αθανασακοπούλου) του Πάντειου να ελέγξουν τη μεθοδολογία της έρευνας. Εκρίθη πλημμελής στον δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργήθηκε. Πού να γίνονταν δηλαδή, σε βάθος έρευνα.

Βέβαια  θα μπορούσε να εξεταστεί το θέμα αυτό νωρίτερα ώστε να υπάρχει χρονικό περιθώριο για να διενεργηθεί με άνεση  σχετικός ανοιχτός διαγωνισμός και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής σε αυτόν εταιρείες  που δραστηριοποιούνται στο πεδίο ερευνών ακροαματικότητας. Μπροστά στο διαφαινόμενο αδιέξοδο στο οποίο θα βρισκόταν η Ένωση  ως λύση ανάγκης ανανέωσε τη σύμβαση με την Focus για ένα έτος, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί και η τρέχουσα ραδιοφωνική σεζόν.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER