Μην τα χάσετε

 

 

ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στο πλευρό των απεργών του ΔΟΛ

 
 
Ανακοινώσεις συμπαράστασης στους απεργούς εργαζόμενους του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι
 

Με αφορμή τη νέα 24ωρη απεργία που κήρυξαν στον ΔΟΛ τα σωματεία των εργαζομένων σε αυτόν, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι εκφράζουν και γραπτώς τη συμπαράσταση στους εργαζόμενους.

 

"Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ οφείλουμε όλοι οι δημοκράτες να σταθούμε δίπλα τους", αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης." Όταν δύο ιστορικές εφημερίδες σταματάνε να εκδίδονται, η ενημέρωση φτωχαίνει. Λιγότερος διάλογος, λιγότερος προβληματισμός και τελικά λιγότερη σκέψη" σημειώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της Δημοκρατικής συμπαράταξης για τις εξελίξεις στον ΔΟΛ:

"Οι εξελίξεις στον ΔΟΛ δεν αφορούν μόνο τους ιδιοκτήτες του, αφορούν πρώτα τους εργαζόμενους σ’ αυτόν.

Αφορούν επίσης τα προβλήματα  λειτουργίας  μιας δημοσιογραφικής φωνής που παραδοσιακά  στεκόταν στο πλευρό των δημοκρατικών εξελίξεων και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Όπου κλείνει μια πηγή ενημέρωσης, ανοίγει μια σοβαρή πληγή στο σώμα της δημοκρατίας.

Στις δύσκολες στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ οφείλουμε όλοι οι δημοκράτες να σταθούμε δίπλα τους.

Γιατί το κρίσιμο ζήτημα  είναι ο πλουραλισμός και η Δημοκρατία".

Και η ανακοίνωση από το Ποτάμι:

"Όταν δύο ιστορικές εφημερίδες σταματάνε να εκδίδονται, η ενημέρωση φτωχαίνει. Λιγότερος διάλογος, λιγότερος προβληματισμός και τελικά λιγότερη σκέψη. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων του ΔΟΛ. Ανάμεσά τους είναι κάποιες από τις πιο παρεμβατικές πένες της χώρας, ανεξαρτήτως των πολιτικών απόψεων που υποστηρίζουν.

Θέλουμε να βρεθεί λύση ώστε οι ιστορικές εφημερίδες να συνεχίσουν να βγαίνουν.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να πάψουν να κρυφογελούν και να επιχαίρουν. Και να μην προσθέτουν νέες δυσκολίες σε αυτές που ήδη υπάρχουν, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Τα λάθη της ιδιοκτησίας δεν πρέπει να οδηγήσουν εκατοντάδες ανθρώπους στο δρόμο, ούτε να στερήσουν από τους πολίτες εφημερίδες που κυκλοφορούν επί έναν αιώνα".

(Η φωτογραφία από παλαιότερη κινητοποίηση στον ΔΟΛ)

 
Περισσότερα: ΠΑΣΟΚ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER