Β. Αλεξανδρής: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Τσατάνη

Β. Αλεξανδρής: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Τσατάνη
Συνάντηση του πρωθυπουργού ΑΛέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), Γιώργο Στασινό, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, Βασίλη Αλεξανδρή και τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλη Βλασταράκο για το ασφαλιστικό, την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος.Στιγμιότυπο από την έξοδο των τριών προέδρων μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος τηςε ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας υποστηρίζει ότι η αναφορά της εισαγγελικής λειτουργού εγείρει έντονο προβληματισμό για πιθανή κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών

Έντονο προβληματισμό στο νομικό κόσμο έχει προκαλέσει η αναφορά της Εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη, που είδαν πρόσφατα φως της δημοσιότητας και αφορούν στο αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς, Δ. Παπαγγελόπουλο.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής, υποστηρίζει πως τα οσα έχουν καταγγελθεί και αναμένεται να απασχολήσουν τη Βουλή “εγείρουν έντονο προβληματισμό και προκαλούν ανησυχία στους κόλπους του δικηγορικού σώματος και ευρύτερα της κοινωνίας”.

Όπως αναφέρει, η διερεύνηση του ζητήματος είναι απαραίτητη αφού “οιαδήποτε τυχόν επέμβαση-άμεση ή έμμεση-στο έργο της δικαστικής λειτουργίας από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας θέτει σε δοκιμασία θεμελιώδεις αρχές της συνταγματικής μας τάξης. Καταλύει τη διάκριση των λειτουργιών, προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θίγει το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας κάθε πολίτη, κατά τις επιταγές του Συντάγματος, όπως επίσης και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα