Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αποκάλυψη Βαρουφάκη: Τι μου είπε ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί

 
 
Για πρώτη φορά, μετά τον Ιανουάριο του 2015, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μίλησε για την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον επικεφαλής του Eurogroup. Τι του ψιθύρισε ο Ντάισελμπλουμ στο αυτί, μετά τη δήλωση περί "σαθρά δομημένης επιτροπής" (Vids)
 

Στις 30 Ιανουαρίου του 2015 ο τότε υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάνης Βαρουφάκης, από κοινού με τον Ολλανδό ομόλογό του και επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου για την πορεία της διαπραγμάτευσης-συνεργασίας με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

 

Για την ιστορία να θυμίσουμε, ότι μετά τις εκατέρωθεν δηλώσεις, σε ερώτηση που τέθηκε στον πρώην Έλληνα "τσάρο" της οικονομίας, απάντησε πως η Ελλάδα δεν θα συνεργαστεί με την Τρόικα, αλλά με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς".

"Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ των θεσμοθετημένων δομών της ΕΕ όπως η Κομισιόν, οι διεθνείς οργανισμοί όπως το ΔΝΤ κτλ. Πρέπει να διαχωρίσουμε αυτό από μια επιτροπή η οποία είναι εντεταλμένη στο πρόγραμμα αυτό που η κυβέρνηση έχει απορρίψει, εντεταλμένη με την εφαρμογή του προγράμματος που έχουμε απορρίψει. Με μια σαθρά δομημένη επιτροπή (τρόικα) δεν έχουμε στόχο να συνεργαστούμε", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του είχαν προκαλέσει έκπληξη στον Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σηκώθηκε, χωρίς να σχολιάσει και πριν αποχωρήσει, έσκυψε και ψιθύρισε κάτι, στο αυτί του Γιάνη Βαρουφάκη.

Το χαρακτηριστικό βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου:

 

Οι εικασίες και η παραφιλολογία, για το τι του είπε, κάνοντας τον πρώην Έλληνα υπουργό να αναφωνήσει "Ουάου" δημοσίως, έδιναν κι έπαιρναν, για πολύ καιρό.

Έναν χρόνο μετά λοιπόν, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή "Ιστορίες", ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποκάλυψε, τι του είπε ο επικεφαλής του Eurogroup στο αυτί, αφού αποκήρυξε την Τρόικα, μιλώντας για "χορογραφία" των τριών θεσμών που έρχονταν στην Ελλάδα και εισέβαλαν στα υπουργεία, απαξιώνοντας την ελληνική κυριαρχία.

Δείτε το βίντεο:

 

 
Περισσότερα: Βαρουφάκης, Τρόικα

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER