Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αυξήσεις σε δικηγόρους του Δημοσίου εν καιρώ Μνημονίου

 
 
Απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει αυξήσεις της τάξεως του 10% - 15% σε βάθος χρόνου για τους δικηγόρους του Δημοσίου με αναδρομική ισχύ από 1η Νοεμβρίου 2011
 

Ενώ οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις δεν φαίνεται να σταματούν πουθενά, οι δικηγόροι του Δημοσίου και των ανεξάρτητων αρχών παίρνουν αυξήσεις χωρίς μάλιστα να χάνουν κανένα επίδομα.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ντίνου Ρόβλια, και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχονται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας Συμβούλιο της Επικρατείας Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο στα 1.906 ευρώ.

Επανέρχεται παράλληλα το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου η χορήγηση του οποίου είχε σταματήσει το 2004.

Επίσης, οι έμμισθοι δικηγόροι θα λαμβάνουν το επίδομα οικογενειακής παροχής (τέκνων), όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας (όχι πλήρη, αλλά με τις σχετικές περικοπές).

Ακόμη, όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 250 ευρώ, ενώ όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας θα λαμβάνουν επίδομα 400 ευρώ.

Με άλλη, δεύτερη, απόφαση των Ρόβλια και Σαχινίδη, οι αποδοχές των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης αυξάνονται πέραν του 10%-15% και κατά 400 ευρώ μηνιαίως. Επιπρόσθετα, λαμβάνουν και το χρονοεπίδομα 2%.

Η αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων και των δύο κατηγοριών έχει αναδρομική ισχύ από 1 Νοεμβρίου 2011 και θα είναι σταδιακή σε βάθος χρόνου τριετίας, σύμφωνα με τις επιταγές του Ν. 4024/2011 που αναφέρεται στο ενιαίο μισθολόγιο, την εργασιακή εφεδρεία και το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER