Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Bloomberg: Ασαφής και αναμάσημα των προηγούμενων προτάσεων η ελληνική αντιπρόταση στους δανειστές

 
 
Τι αναφέρουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο πρακτορείο Bloomberg, αναλύοντας την αντιπρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους δανειστές της
 

Η τρισέλιδη αντιπρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές στις Βρυξέλλες καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους, δήλωσε αξιωματούχος με άμεση γνώση των διαπραγματεύσεων, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

 

Η Ελλάδα υπέβαλε στους πιστωτές και ένα ξεχωριστό έγγραφο, επίσης τριών σελίδων, για το πώς να αντιμετωπιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, στο οποίο η κυβέρνηση ζήτησε να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, για να αποπληρώσει τα ομόλογα ύψους 6,7 δισεκ. ευρώ που διακρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και τα οποία λήγουν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέφεραν οι δύο αξιωματούχοι που επικαλείται το πρακτορείο.

Ένας εξ αυτών υποστήριξε ότι το αναθεωρημένο ελληνικό σχέδιο είναι ένα ασαφές αναμάσημα των προηγούμενων προτάσεων και συνεχίζει να μην θεωρείται αξιόπιστο.

Ο έτερος αξιωματούχος είπε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) αξιολογούν το σχέδιο, το οποίο παρελήφθη το πρωί της Τρίτης.

Αμφότεροι οι αξιωματούχοι, επισημαίνει το Bloomberg, ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς δεν έχουν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως για το θέμα αυτό.

Την ίδια ώρα, το Γαλλικό Πρακτορείο αναφέρει ότι η ελληνική αντιπρόταση βασίζεται κυρίως στην αγορά από την πλευρά της Αθήνας των ελληνικών ομολόγων που διακρατά η ΕΚΤ, μια ιδέα την οποία υποστηρίζει εδώ και καιρό ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή που δεν κατονομάζεται.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι από το Μέγαρο Μαξίμου, περιμένουν επίσημη ενημέρωση για την αντίδραση των δανειστών και δεν σχολιάζουν ανώνυμες διαρροές.

 
Περισσότερα: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΔΝΤ, Βρυξέλλες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER