Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΔΝΤ: Η Βελκουλέσκου φεύγει, ο Ντόλμαν έρχεται

 
 
Ο αντικαταστάτης της Βελκουλέσκου, η οποία είχε ζητήσει να απομακρυνθεί από το καλοκαίρι, θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και σχετικά μετριοπαθής
 

Παρελθόν από το κουαρτέτο των δανειστών αποτελεί η Ντέλια Βελκουλέσκου, που αντικαθίσταται από τον Αμερικανό Πίτερ Ντολμαν, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής του κλιμακίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα.

 

Η κ. Βελκουλέσκου εκπροσωπούσε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά φέρεται να είχε ζητήσει την αντικατάστασή της από το καλοκαίρι.

Ο αντικαταστάτης της, την είχε συνοδεύσει κατά την τελευταία της επίσκεψη στην Αθήνα. Ο κ. Ντόλμαν θεωρείται ιδιαίτερα έμπειρος και σχετικά μετριοπαθής, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν στα προγράμματα της Ισλανδίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ενώ μέχρι πέρυσι ήταν επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στη Λευκορωσία.

 

Στο ΔΝΤ εργάζεται από το 2002, έχοντας προηγουμένως δουλέψει επί μια δεκαετία στο αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

Το επόμενο βήμα της κ. Βελκουλέσκου είναι άγνωστο. Κανείς ωστόσο δεν ξεχνά ότι στην προηγούμενη "αποστολή" της στην Κύπρο, είχε προκαλέσει συχνά τις έντονες αντιδράσεις της κυπριακής κυβέρνησης.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER