Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΔΝΤ: Μας ενδιαφέρει μια αξιόπιστη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων

 
 
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι το Ταμείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω της παρέμβασης της ΕΚΤ
 

Την υποχώρηση του ΔΝΤ στο θέμα των ελληνικών τραπεζών επιβεβαίωσε με τον τρόπο του και ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Ουίλιαμ Μάρεϊ.

 

Χρησιμοποιώντας τα ίδια λόγια με τον επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν το μεσημέρι από το Λονδίνο απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων επαναλαμβάνοντας ότι «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδιαφέρεται κατά κύριο λόγο να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν μία αξιόπιστη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για την μείωση των κόκκινων δανείων τους».

Αρνήθηκε όμως να παραδεχθεί ότι το Ταμείο αναγκάστηκε να υποχωρήσει λόγω της παρέμβασης της ΕΚΤ ξεχνώντας το αίτημα που είχε θέσει για την διενέργεια ενδελεχούς ελέγχου των ελληνικών τραπεζών (AQR) παράλληλα με την προγραμματισμένη άσκηση προσομοίωσης σε ακραίες συνθήκες (stress test).

Όπως ανέφερε ο ίδιος, το ΔΝΤ συμμερίζεται την πρόταση της ΕΚΤ, την οποία θεωρεί ιδιαιτέρως εποικοδομητική. Ακόμη, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία διαφωνία με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία συνεργάζεται αρμονικά. Υπογράμμισε, δε, ότι το Ταμείο δεσμεύεται πλήρως στο ελληνικό πρόγραμμα.

Επιβεβαίωσε τέλος πως η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, θα έχει συναντήσεις με Έλληνες τραπεζίτες στο Λονδίνο.

(Φωτό: AP Photo/Cliff Owen)

 
Περισσότερα: ΔΝΤ, Κόκκινα δάνεια

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER