Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βουλή: Διαβεβαιώσεις της ΔΕΗ για ηλεκτρική επάρκεια τις μέρες του καύσωνα

 
 
«Είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα» διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της ΔΕΗ. Καθησυχαστικός και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης
 

Διαβεβαιώσεις στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι θα καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες για ρεύμα τις ημέρες του καύσωνα, έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης.

 

Ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι η επάρκεια φυσικού αερίου και η ετοιμότητα των λιγνιτικών μονάδων θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες για ρεύμα τις ημέρες της μεγάλης ζέστης. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι πλέον η ΔΕΗ δεν είναι ο μοναδικός παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα καθώς το μερίδιο της παραγωγής της ανέρχεται σε 55% με 60%. Επίσης σημείωσε ότι δεν παρατηρούνται πλέον τα προβλήματα διακοπών που υπήρχαν το χειμώνα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι σε ετοιμότητα και όλες οι λιγνιτικές μονάδες συμπεριλαμβανομένου του Αμυνταίου όπου σημειώθηκε η κατολίσθηση. «Το Αμύνταιο έχει λιγνίτη στην αυλή του για 20 με  25 μέρες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης.

Νωρίτερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, έδωσε διαβεβαιώσεις για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, μετά την κατολίσθηση στο Αμύνταιο. Ο κ. Σταθάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα, δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα . «Υπάρχει πλήρης ασφάλεια του ενεργειακού συστήματος της χώρας και αν χρειαστεί, θα στηριχθεί με συμπληρωματικές προμήθειες από άλλα ορυχεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 
Περισσότερα: Βουλή, ΔΕΗ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER