Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Αυτοί είναι σήμερα οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο

 
 
Θέσεις αλλάζουν διαρκώς, λεφτά δημιουργούνται και χάνονται μέρα με τη μέρα. Ποιοι έχουν σήμερα τον περισσότερο πλούτο στον πλανήτη
 

Οι περισσότεροι, εάν όχι όλοι, οι υπερ-πλούσιοι του πλανήτη κερδίζουν και χάνουν από τη μια μέρα στην άλλη ασύλληπτα ποσά. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή κατέχουν μεγάλο μερίδιο των μετοχών στις εταιρείες που εργάζονται ή τους ανήκουν. Επομένως, ανάλογα με τις ορέξεις των αγορών, βλέπουμε τη μια μέρα να αυξάνουν κατά πολλά μηδενικά τους προσωπικούς τους λογαριασμούς ή να χάνουν ακόμη και δισεκατομμύρια μέσα σε λίγες ώρες.

 

Με βάση, λοιπόν, το πιο πρόσφατα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο είναι οι εξής:

10. SERGEY BRIN

Ο Brin ίδρυσε την Google μαζί με τον Larry Page το 1998. Πλέον είναι πρόεδρος της Alphabet, μητρικής εταιρείας της Google.

Καθαρή περιουσία: 51,9 δισ. δολάρια

Ηλικία: 44

Εθνικότητα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

9. LARRY PAGE

Ο Page ίδρυσε την Google μαζί με τον Sergey Brin το 1998. Σήμερα είναι ο CEO της Alphabet.

Καθαρή περιουσία: 53,2 δισ. δολάρια

Ηλικία: 44

Εθνικότητα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

8. LARRY ELLISON

Ο Ellison συνεργάστηκε με δύο ακόμη συναδέλφους του σε μια εταιρεία ηλεκτρονικών των 1977 για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση λογισμικού, και κατάφεραν σύντομα να κλείσουν συμφωνία για την πρώτη τους μεγάλή δουλειά με την CIA. Το πρόγραμμα αυτό εξελίχθηκε στη σημερινή Oracle Corp., τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού μετά την Microsoft. Ο Ellison άφησε τη θέση του CEO της εταιρείας το 2014.

Καθαρή περιουσία: 55,1 δισ. δολάρια

Ηλικία: 73

Εθνικότητα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος, Oracle

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER