Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Έλληνας εφοπλιστής Γ. Αγγελικούσης βάζει μπροστά το σχέδιό του, αξίας 1,1 δισ. ευρώ

 
 
Έπεσαν οι υπογραφές για τις πρώτες παραγγελίες συνολικού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων που είχε συμφωνήσει ο Γιάννης Αγγελικούσης. Σε ποιο δύσκολο κλάδο εισέρχεται;
 

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννης Αγγελικούσης κατατάσσεται σταθερά πρώτος Έλληνας εφοπλιστής στις παγκόσμιες λίστες που αφορούν την παγκόσμια ναυτιλία. Αν και στην τελευταία της Lloyd's υποχώρησε κατά δύο θέσεις, παραμένει σταθερά μέσα στις δέκα πιο ισχυρές προσωπικότητες του χώρου στον πλανήτη, κάτι που το απέδειξε και η σημαντική παραγγελία που υπέγραψε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κορέα.

 

Υλοποιώντας μέρος των συμφωνιών που είχε συνάψει στα Ποσειδώνια τον περασμένο Ιούνιο συνολικού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων (σ.σ. συμφωνίες που τον κατέταξαν ως τον μεγαλύτερο αγοραστή της διοργάνωσης σύμφωνα με έγκυρη κλαδική ιστοσελίδα vesselsvalue.com), υπέγραψε παραγγελία με τα νοτιοκορεατικά ναυπηγία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) για την κατασκευή ενός πλοίου χωρητικότητας 173.400 cbm.

Με τη συμφωνία αυτή εισέρχεται δυναμικά στην αγορά των πλωτών τερματικών μονάδων αποθήκευσης και αεριοποιίησης (FSRU). H συγκεκριμένη κίνηση, η οποία γίνεται για την εταιρεία Maran Gas του ομίλου του, θεωρείται ένα σημαντικό βήμα, καθώς είναι ελάχιστοι οι εφοπλιστές οι οποίοι επενδύουν σε μονάδες FSRU, λόγω του υψηλού κόστους δραστηριοποίησης στο συγκεκριμένο τομέα.

Η αξία της συμφωνίας ανέρχεται συνολικά σε 590 εκατ. δολάρια και συμπεριλαμβάνεται σε αυτή και η ναυπήγηση και δύο πλοίων μεταφοράς  υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπου η Maran Gas διαθέτει ήδη ένα στόλο από 21 δεξαμενόπλοια. Σε ό,τι αφορά την πλωτή μονάδα, αυτή πρόκειται να παραδοθεί, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις αρχές του 2020.

Πολύ νωρίτερα, εντός του καλοκαιριού όπως είχε γράψει πρόσφατα το news247, αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του το εμβληματικό κτήριο όπου θα στεγάσει την αυτοκρατορία του Ομίλου Αγγελικούση στην Αθήνα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER