Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Έλληνας που θέλει να σπάσει το μονοπώλιο στα γυαλιά ηλίου

 
 
Με γυαλιά ηλίου που παράγονται στην Ελλάδα ο Αριστοτέλης Λούμης και η Ellison ξεκινούν να κατακτήσουν την παγκόσμια αγορά από την Αμερική
 

Σε μία παγκόσμια αγορά 100 δισ. ευρώ, όπως αυτή των γυαλιών ηλίου,  που είναι στα χέρια ελάχιστων, προσπαθεί να εισέλθει δυναμικά ο Ελληνοαμερικάνος Αριστοτέλης Λούμης (σ.σ. στο κέντρο στην κεντρική φωτογραφία) ο οποίος δημιούργησε πρόσφατα την εταιρεία Ellison που κάνει τα πρώτα αλλά σημαντικά της βήματα. Η start up του με έδρα το Σικάγο αναζήτησε, τον περασμένο Δεκέμβριο, μέσω πλατφόρμας χρηματοδότησης κεφάλαια 50 χιλ. δολ. για να επεκτείνει τις δραστηρίοτητες της και μέσα μόλις σε εννέα ημέρες κατάφερε να πιάσει τον στόχο. Σήμερα που ολοκληρώνονταν η διαδικασία ο στόχος υπερκαλύφθηκε σε ποσοστό 272% συγκεντρώνοντας 136 χιλ. δολάρια. Μεταξύ των προνομίων όσων στήριξαν την προσπάθεια (268 συνολικά)  είναι και ένα ταξίδι στην Ελλάδα στις παραγωγικές εγκαταστάσεις που παράγονται τα Ellison, για αυτούς που επένδυσαν πάνω από 5,5 χιλ. δολάρια.

 

H Ellison θέλει να δημιουργήσει μία νέα κατηγορία ανάμεσα στα ακριβά επώνυμα γυαλιά, που έχει συγκεντρώσει κάτω από την σκέπη της μία ιταλική πολυεθνική,  και στα "φθηνά" που όμως δεν προσφέρουν καμία προστασία από την ζημιά που μπορεί να κάνει η ηλιακή ακτινοβολία στην όραση μας. Όπως εξηγεί ο Αριστοτέλης τα Ellison είναι χειροποίητα, παράγονται και θα συνεχίσουν να παράγονται στην Ελλάδα από οικογενειακή βιοτεχνία με τα πλέον ποιοτικά υλικά όπως φακούς της Carl Zeiss.

 

Παράλληλα  ξεκινάει πρόγραμμα πιστότητας, το Club Ellison όπου μπορεί ο αγοραστής  να αντικαταστήσει με έκπτωση 50% από το σύνολο της συλλογής τα γυαλιά που έχασε, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν. Το πρόγραμμα αυτό που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο ήδη έχει ξεπεράσει τα 1200 μέλη ένω ένα 18% έχει κάνει ήδη χρήση των προνομίων. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα περισσότερα σχέδια της εταιρείας κινούνται γύρω τα 165 ευρώ ενώ με την αντικατάσταση η τιμή αυτή διαμορφώνεται γύρω στα 80 ευρώ.

Η Ellison έκανε την εμφάνιση της τον Ιούνιο του 2014 και το 2016 αναμένει πωλήσεις πάνω από 131 χιλ. δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 125% σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Τα κανάλια από όπου διακινούνται τα προϊόντα της είναι καταστήματα οπτικών, ηλεκτρονικό κατάστημα όσο και pop καταστήματα που θα ανοίγουν για την προώθηση των Ellison.

O Αριστοτέλης Λούμης μιλάει για την Ellison:

Meet Ellison from Ellison on Vimeo.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER