Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι ισχυρότερες γυναίκες των επιχειρήσεων για το 2017

 
 
Σύμφωνα με τη λίστα Most Powerful Women του Fortune
 

Για ακόμη μια χρονιά το Fortune δημοσίευσε τη λίστα Most Powerful Women για το 2017 με τις Ισχυρότερες Γυναίκες στον Κόσμο των Επιχειρήσεων.

 

Ιδού το προφίλ των δέκα πρώτων παρουσιών της κατάταξης για φέτος:

10. Ruth Porat

 

Αντιπρόεδρος και οικονομική διευθύντρια, Google, Alphabet, 59 ετών

Όταν είπαν στην Porat ότι το παρατσούκλι της στη Google είναι “Ruth Vader” λόγω της συνεχούς έμφασής της στη λεπτομέρεια και στα οικονομικά της εταιρείας, η απάντησή της ήταν «Τέλεια!». Και το ίδιο νομίζει και η Wall Street, καθώς από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά της ως οικονομική διευθύντρια τον Μάιο του 2015, η τιμή της μετοχής έχει αυξηθεί κατά 70%. Κάποιοι τη θεωρούν ως τη βασική αιτία για το τέλος κάποιων από τα πιο τολμηρά moonshot πρότζεκτ της εταιρείας, αλλά η ίδια επιμένει ότι εστιάζει στις επενδύσεις και όχι στη μείωση του κόστους.

9. Phebe Novakovic

 

Πρόεδρος και CEO, General Dynamics, 59 ετών

Σε σχέση με πέρυσι, η εταιρεία που διοικεί η Novakovic έχει αυξήσει την αξία της κατά το ένα τρίτο, έχοντας εκμεταλλευθεί ένα πολιτικό κλίμα που ευνοεί τη βιομηχανία όπλων. Και πάλι, βέβαια, οι πωλήσεις σημείωσαν ελαφρά μείωση το 2016 καθώς οι αμυντικές δαπάνες στράφηκαν περισσότερο σε συστήματα στα οποία δεν ειδικεύεται η εταιρεία. Σε αυτό το πλαίσιο, η απόφαση της Novakovic για επέκταση των εταιρικών δυνατοτήτων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας έχει φέρει θετικά αποτελέσματα, εξασφαλίζοντας νέα συμβόλαια και έσοδα-ρεκόρ για το τμήμα πέρυσι.

8. Safra Catz

 

Συν-διευθύνουσα σύμβουλος, Oracle, 55 ετών

Η Catz ηγείται μιας μεγάλης επέκτασης της εταιρείας, η οποία προσλαμβάνει πάνω από 5.000 νέους μηχανικούς, πωλητές, και επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων για την ενίσχυση του τμήματος cloud του τεχνολογικού γίγαντα. Το τμήμα – το ταχύτερα αναπτυσσόμενο όλης της Oracle – έφερε στην εταιρεία έσοδα 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 60% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Catz επέβλεψε επίσης την εξαγορά της NetSuite για 9,3 δισεκατομμύρια δολάρια – πρόκειται για τη μεγαλύτερη συμφωνία εξαγοράς στην ιστορία της Oracle.

(Φωτογραφίες: AP / Richard Drew, Evan Vucci, Michel Euler)

Διαβάστε τις υπόλοιπες επιχειρηματίες της λίστας στο FortuneGreece

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER