Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Όλα όσα ξεχώρισαν στον κόσμο των επιχειρήσεων το 2016

 
 
Το Fortune συγκέντρωσε για εσάς τους μεγάλους νικητές (και κάποιους χαμένους) του 2016 (Pics)
 

Σίγουρα το 2016 ήταν ένας χρόνος με πολλά ιστορικά γεγονότα και μάχες, όπως Ντόναλντ Τραμπ εναντίον Χίλαρι Κλίντον, Brexit εναντίον Bremain, Apple και άλλες πολυεθνικές εναντίον Κομισιόν.

 

Λίγες εταιρείες κατάφεραν να σταθούν ως πραγματικά πετυχημένες και παρακάτω σας παρουσιάζουμε το μεγάλο  αφιέρωμα του Fortune για στιγμές που ξεχώρισαν στον κόσμο των επιχειρήσεων.

Δείτε τη λίστα:

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ

 

Ο Γουόρεν Μπάφετ, ο θρύλος της Berkshire Hathaway, συνεχίζει να σαρώνει. Η καθαρή του αξία αυξήθηκε κατά περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 (μέχρι το τέλος Νοεμβρίου), περισσότερο απ’ οποιονδήποτε άλλο δισεκατομμυριούχο.

Γουόρεν Μπάφετ: +9 δισ. δολάρια

Καθαρή Αξία: 71,3 δισ. δολάρια

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ S&P 500

 

Η Nvidia, που κατέχει ηγετική θέση στα τσιπ γραφικών, εφάρμοσε το 2016 την τεχνογνωσία της σε αναπτυσσόμενες δραστηριότητες όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό και το cloud computing. Η τιμή της μετοχής της είχε κερδίσει 161,5%, περισσότερο από κάθε άλλη, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Άλλες κορυφαίες μετοχές είναι οι μετοχές δύο εταιρειών ορυχείων, μιας εταιρείας φυσικού αερίου και των καταστημάτων λιανικής πώλησης ρούχων Urban Outfitters.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

 

Σε μια πολυάσχολη χρονιά σε ό,τι αφορά τις συγχωνεύσεις και τις εξαγορές, ο διευθύνων σύμβουλος της AT&T Ράνταλ Στίβενσον έκανε τη μεγαλύτερη πρόταση. Η AT&T προσέφερε 107,9 δισεκατομμύρια δολάρια (συμπεριλαμβανομένων των δανείων) για την Time Warner. Η ενοποίηση της HBO, του CNN, και των τηλεοπτικών στούντιο της Warner Bros κάτω από μια ομπρέλα θα επιτρέψει στον Στίβενσον να προσφέρει νέες διαδικτυακές υπηρεσίες σε 20 εκατομμύρια νοικοκυριά, πετυχαίνοντας παράλληλα διαφοροποίηση των εσόδων της εταιρείας του. Αλλά οι ρυθμιστικές αρχές μπορεί να εμποδίσουν τη συγχώνευση – ακόμα και ο Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι συγκεντρώνεται πολύ μεγάλη δύναμη σε πολύ λίγα χέρια.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΣΑ ΞΕΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΟ FORTUNEGREECE

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER