Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σε συμφωνία για εξαγορά της Integra Gold η Eldorado Gold

 
 
Το σύνολο των μετοχών της Ιntegra Gold θα κατέχει πλέον η Eldorado Gold μετά από την συμφωνία της εξαγοράς
 

Σε σημαντική συμφωνία προχώρησε η διοίκηση της Eldorado Gold καθώς όπως ανακοίνωσε ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά της Integra Gold στον Καναδά.

 

Συγκεκριμένα επιτεύχθηκε τελική συμφωνία της Eldorado Gold με την εταιρία Integra Gold Coproration, με την οποία η Eldorado Gold θα αγοράσει όλες τις κοινές μετοχές (που έχουν εκδοθεί και πρόκειται να εκδοθούν) που δεν είναι ήδη στην κυριότητα της.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής  οι σημερινοί μέτοχοι της Eldorado θα κατέχουν το 90% της καινούργιας εταιρίας, και οι σημερινοί μέτοχοι της Integra θα κατέχουν το 10%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Eldorado κατέχει το 13% της Integra, ενώ μετά από τη συναλλαγή, η Eldorado θα κατέχει το 100% των μετοχών.

Η Integra έχει στην κυριότητά της ένα χρυσωρυχείο στο Val d’or στο Κεμπέκ του Καναδά. Υπάρχουν πληροφορίες για την ποσότητα χρυσού που υπάρχει εκεί και για την ποσότητα χρυσού που ενδέχεται να παράγεται κάθε χρόνο, καθώς και για το κόστος της επένδυσης σε επενδυτικό ορίζοντα 10 ετών.

Τα Δ.Σ. των δύο εταιριών σημειώνουν πως θεωρούν ότι η συναλλαγή είναι συμφέρουσα για τους μετόχους για διάφορους λόγους. Οι όροι έχουν εγκριθεί από τα δύο Δ.Σ. Οι Σύμβουλοι της συναλλαγής έχουν γράψει εκθέσεις για την συμφέρουσα φύση της συναλλαγής.

Σε δηλώσεις του ο CEO της Eldorado Gold κ. George Burns ανέφερε: «Βάσει της προηγούμενης εμπειρίας μου στην κατασκευή και λειτουργία μεταλλείων χρυσού στον Καναδά βλέπω με ενθουσιασμό το άνοιγμα της Eldorado στην ανατολική Abitibi περιοχή του Καναδά».

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network