Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Τα απίθανα πρώτα προϊόντα πασίγνωστων εταιρειών

 
 
 
Πόσο άλλαξαν με το πέρασμα των χρόνων οι σημερινοί κολοσσοί
 

Πήραν το ρίσκο να ξεκινήσουν κάτι από το μηδέν, ή να κάνουν το γενναίο επόμενο βήμα προσφέροντας εντελώς νέα και καινοτόμα για την εποχή τους προϊόντα.

 

Σήμερα οι εταιρείες αυτές είναι μεγαθήρια στον τομέα τους, πουλώντας εκατομμύρια προϊόντα τους κάθε χρόνο και εισπράττοντας ιλιγγιώδη ποσά από τις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Τα χρόνια της «αθωότητες» για όλες αυτές τις εταιρείες είναι μακριά, όμως οι ίδιες οι επιχειρήσεις δεν ξεχνούν από πού και με ποιον τρόπο ξεκίνησαν.

Δείτε το κι εσείς:

TOYOTA

Η ραπτομηχανή Toyota HA-1 που κατασκευάστηκε το 1946 αποτέλεσε το πρώτο ολοκληρωμένο προϊόν της γιαπωνέζικης εταιρείας, η οποία ξεκίνησε επιδιορθώνοντας μηχανές σε εργοστάσια νηματουργίας και ύφανσης. Μερικά χρόνια αργότερα έγινε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη.RENAULT

Το Renault Voiturette 1CV του 1898 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από τον Louis Renault. Το πρώτο μοντέλο πουλήθηκε σε φίλο του πατέρα του ενώ το ίδιο βράδυ πουλήθηκαν ακόμη 12 αυτοκίνητα. Η τελική του ταχύτητα στο δρόμο έφτανε τα 32 χλμ/ώρα.

LEGO

Τα πασίγνωστα Lego δεν ήταν πάντα πλαστικά. Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο ξεκίνησε φτιάχνοντας ξύλινα παιχνίδια. Στην ιστορική φωτογραφία του 1932 φαίνονται ορισμένοι εργαζόμενοι της εταιρείας με τα πρώτα της προϊόντα.

LAMBORGHINI

Στο άκουσμα του ονόματος Lamborghini το μυαλό όλων πάει αμέσως στα πανάκριβα και πανέμορφα σπορ αυτοκίνητά της. Κι όμως. Η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε φτιάχνοντας… τρακτέρ! Ήταν το Lamborghini Carioca του 1948. Όταν όμως εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Enzo Ferrari, τα πάντα άλλαξαν και για την Lamborghini.

INTEL

Η Intel είναι σήμερα ένας από τους κυρίαρχους παίκτες στα υπολογιστικά συστήματα. Το 1969 δημιούργησε το 3101 Schottky TTL, τη διπολική 64-bit στατική μνήμη τυχαίας προσπέλασης. Τι κατάφερε; Να διπλασιάσει τις ταχύτητες των συστημάτων εκείνης της εποχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΣΤΟ FORTUNE GREECE

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus