Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΕΦΚΑ: Προς νέα παράταση οδεύουν οι εισφορές Ιανουαρίου

 
 
Προς νέα παράταση οδεύουν έως τις 31 Μαρτίου οδεύουν οι εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να καταβληθούν στο νεοσύστατο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
 

Το υπουργείο Εργασίας διαπιστώνοντας το πρακτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 90.000 ασφαλισμένους οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήριά τους, προσανατολίζεται να δώσει παράταση μέχρι τέλος του μήνα.

 

Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων που εργάζονται υπό καθεστώς παράλληλης ασφάλισης οι οποίοι αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ), δηλαδή ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν ένα ή δύο το πολύ εργοδότες με «μπλοκάκι» ή είναι μισθωτοί και έχουν μπλοκάκι για τον δεύτερο εργοδότη τους.

Στην ομάδα αυτή των ασφαλισμένων που δεν έχουν λάβει ακόμα τα ειδοποιητήρια ασφάλισής τους, συγκαταλέγονται και περίπου 30.000 μηχανικοί. Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου έχει διαπιστωθεί ότι είχαν «μπλοκάκι» το 2015, αλλά ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί εάν διαθέτουν και κατά το τρέχον έτος.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Ιανουάριο έχει ήδη παραταθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Άγνωστο είναι, λοιπόν, εάν αποφασιστεί, την τελευταία στιγμή, να δοθεί παράταση, συνολικά για όλες τις εισφορές.

Έως τώρα πάντως υπάρχει η δεδομένη επιθυμία του υπουργείου Εργασία να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία καταβολής εισφορών, ειδικά γι’ αυτή την πολύ συγκεκριμένη ομάδα ασφαλισμένων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ dikaiologitika.gr:

 

Προσεχώς το νομοσχέδιο για την αναδοχή και την υιοθεσία
ΚΕΑ: Πήρε υπογραφή η πληρωμή Μαρτίου σε 147.087 δικαιούχους
 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER