Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Κίνα δίνει βίζα 10ετούς διάρκειας στους καλύτερους

 
 
Στόχος του Πεκίνου είναι να προσελκύσει εργατικό δυναμικό υψηλής κατάρτισης και τεχνογνωσίας από το εξωτερικό
 

Επιχειρηματίες, επιστήμονες και εργαζόμενοι στον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας θα μπορούσαν να ωφεληθούν από την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να χορηγήσει μεγάλης διάρκειας θεωρήσεις εισόδου, για όσους επιθυμούν να εργαστούν στη χώρα.

 

Η διάρκεια που θα έχουν οι συγκεκριμένες θεωρήσεις εισόδους κυμαίνεται από πέντε έως δέκα χρόνια, σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ενώ υπολογίζεται ότι από το νέο μέτρο θα μπορούσαν να ωφεληθούν έως και 50.000 ξένοι εργαζόμενοι.

Ωστόσο, η απόκτηση της συγκεκριμένης βίζα είναι κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση. Οι Κινέζοι φαίνονται αποφασισμένοι να τις χορηγήσουν μόνο στους καλύτερους και πλέον εξειδικευμένους στον τομέα τους, αφού στόχος τους δεν είναι άλλος από το να διασφαλίσουν τη δυναμική της κινεζικής οικονομίας στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά για το φιλόδοξο κινεζικό σχέδιο, οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα μπορούν να κατατεθούν online και χωρίς κόστος, ενώ η κινεζική κυβέρνηση δεσμεύεται για τη γρήγορη διεκπεραίωσή τους. Μεταξύ άλλων, οι "τυχεροί" που θα τις εξασφαλίσουν θα έχουν δικαίωμα παραμονής έως και 180 ημερών ανά ταξίδι, ενώ θα μπορούν να φέρουν μαζί τους στη χώρα τους συντρόφους και τα παιδιά τους.

Ασαφείς παραμένουν ακόμη οι ακριβείς προϋποθέσεις που θα πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι. Σύμφωνα ωστόσο με σχετικό έγγραφο του 2016, "ευπρόσδεκτοι" για εργασία στην Κίνα είναι νικητές βραβείου Νόμπελ, Ολυμπιονίκες, κορυφαίοι επιστήμονες, ανώτατα στελέχη χρηματοοικονομικών οργανισμών, καθηγητές κορυφαίων διεθνών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κ.α.

Φωτό: AP Photo/Mark Schiefelbein

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER