Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Πετρόπουλος: Μόλις το 1% θα καταβάλει από φέτος υψηλότερες εισφορές

 
 
 
Διευκρινίσεις για τα μπλοκάκια έδωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, μιλώντας στην Τρόικα του ΑΘΗΝΑ 9.84. Τι είπε για την αξιολόγηση
 

"Το 8% των ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ με μπλοκάκι πράγματι θα καταβάλει σημαντικά υψηλότερες εισφορές από αυτές που κατέβαλε μέχρι τώρα", παραδέχθηκε μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84, ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

 

Σε ό,τι φορά τις  εισφορές προς τον ΟΑΕΕ, ο ίδιος διευκρίνισε ότι  μόλις το 1% των ασφαλισμένων θα καταβάλει από φέτος υψηλότερες εισφορές.

Ερωτηθείς για το αν θα ισχύει το τεκμαρτό εισόδημα ως τρόπος υπολογισμού, απάντησε:  "Όχι φυσικά, το καθαρό εισόδημα είναι εκείνο που προκύπτει από την απασχόληση που έχεις κατά το έτος που κρίνει.

Στην περίπτωση που έχεις μικρότερη απολαβή καθαρών εσόδων μέσα στη χρονιά (σε σχέση με το 2015), το ίδιο το σύστημα θα έχει την επιείκεια να το αντιμετωπίσει. Προβλέπουμε ότι μπορεί να κάνει μερική καταβολή και να είναι ενήμερος. Από το ίδιο το σύστημα θα προκύψει αν είναι καλόπιστη η συμπεριφορά του ασφαλισμένου".

'Όσον αφορά την αξιολόγηση, τόνισε πως "έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι έχει αργήσει να κλείσει η αξιολόγηση. Λογικά θα κλείσουμε μέσα στο μήνα. Θα έπρεπε να έχουμε κλείσει".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus