Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Eurogroup: Σε θετικό κλίμα η συζήτηση για την Ελλάδα

 
 
Σε θετικό κλίμα και σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την Ελλάδα στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης
 

Ούτε πέντε λεπτά δεν κράτησε η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα στο Eurogroup. Πηγές του Συμβουλίου -που βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη για τα υπόλοιπα θέματα- ενημέρωσαν ότι «η ενημέρωση ήταν πολύ γρήγορη και σε θετικό κλίμα» και πως το μοναδικό ζήτημα που τέθηκε από πλευράς Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ήταν τα θέματα των «κόκκινων» δανείων, καθώς και αυτό των πλειστηριασμών –σε σχέση με την αποχή των συμβολαιογράφων.

 

«Από τα πέντε συνολικά λεπτά της ενημέρωσης για τις διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, τα τρία μιλούσε ο Πιερ Μοσκοβισί που ενημέρωσε ότι όλα πήγαν καλά», είπε χαρακτηριστικά πηγή στο news247.gr. «Η πρώτη επίσκεψη των θεσμών είχε θετικά αποτέλεσμα και αυτό τονίστηκε. Κατά τα άλλα, ο επικεφαλής της ΕΚΤ επεσήμανε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το θέμα των πλειστηριασμών που χρειάζεται να προχωρήσει».

Από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει πολλή δουλειά που είναι να γίνει και η οποία συνεχίζεται» με σκοπό να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση έως το τέλος του χρόνου.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER