Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

H Amazon αλλάζει την φορολογική της πολιτική στην Ευρώπη

 
 
H Amazon είναι η πρώτη από τις αμερικανικές πολυεθνικές που αποφασίζει να πληρώσει φόρους στις χώρες που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη.
 

Η Γηραιά ήπειρος έπαψε να είναι φορολογικός παράδεισος για την Amazon. Από τις αρχές Μαΐου διέκοψε να διοχετεύει τις πωλήσεις της μέσω του Λουξεμβούργου - γνωστή για τους χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές της - προς τις χώρες που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να εμφανίζει έσοδα και να φορολογείται κατά τόπους σε Γερμανία, Βρετανία, Ιταλία και Ισπανία. Με την κίνηση της αυτή η Amazon πληρώνει σημαντικά υψηλότερους φόρους αλλά είναι ηθικά - καθώς επιστρέφει μέσω της φορολογίας στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται - αλλά και απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία έχει σε εξέλιξη έρευνα για τις φορολογικές πρακτικές που ακολουθούν αμερικανικές πολυεθνικές στην Ευρώπη.

 

Το "'άδειασμα" αυτό από την Amazon φέρεται να έχει προκαλέσει πονοκεφάλους σε εταιρείες όπως η McDonald's, η Apple, η Starbucks αλλά κυρίως η Google - η οποία έχει βρει το δικό της καταφύγιο στην Ιρλανδία - οι οποίες ακολουθούν ακόμη τις ίδιες φορολογικές πρακτικές. 

Διαβάστε σχετικά: Πώς η Google και άλλες "φτωχές" εταιρείες γλυτώνουν τη φορολογία

H Google France απειλείται με πρόστιμο 1,3 δισ. ευρώ

Πως η Google και η Ιρλανδία κερδίζουν από τον ελληνικό τουρισμό

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER