Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού βλέπει ο Χουλιαράκης για το 'εκλογικό' 2019

 
 
Την ανησυχία του για τον κίνδυνο να μπει η χώρα σε έναν εκλογικό κύκλο, που θα οδηγήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών
 

Ο κίνδυνος δημοσιονομικού εκτροχιασμού δεν είναι ακόμη ασήμαντος ειδικά για το 2019 που θα έχουμε εκλογές.

 

Με περίπου αυτά τα λόγια ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών κ. Γιώργος Χουλιαράκης εξωτερίκευσε το φόβο του μήπως μετά την έξοδο της Ελλάδα από τον μνημόνιο και η οικονομία μπεί σε ένα εκλογικό κύκλο που θα οδηγήσει σε δημοσιονομική χαλάρωση.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών και την παρουσίαση του βιβλίου «κατανοώντας την Ελληνική Κρίση: Απαντήσεις σε Καίρια Ερωτήματα για το Κράτος, την Οικονομία και την Ευρώπη» επεσήμανε ακόμη ότι οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι να σταθεροποιηθεί ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας .

Σε ότι αφορά το αμέσως επόμενο διάστημα ανέφερε τέσσερεις βασικές παραμέτρους πολιτικής

Την διατήρηση ενός θετικού οικονομικού κλίματος

- Την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης

- Την παραμετροποίηση των παρεμβάσεων για το χρέος μετά τον σχηματισμό Κυβέρνησης στην Γερμανία

- Την διαμόρφωση της πορείας μετά το πρόγραμμα. Σε αυτό το πεδίο, εξήγησε ότι θα υπάρξει ένας μηχανισμός εποπτείας στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών εξαμήνων και της εποπτείας σε Πορτογαλία και Κύπρο όταν βγήκαν από τα μνημόνια αν και όπως είπε οι χώρες αυτές δεν είχαν τόσο μεγάλο πρόβλημα με το χρέος τους.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER