Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κομισιόν: Οι θεσμοί παραμένουν στην Αθήνα

 
 
Τις φήμες πως οι εκπρόσωποι των δανειστών επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα διέψευσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Οικονομίας Ανίκα Μπράιτχαρτ
 

Η αποστολή των θεσμών παραμένει στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχιστεί η πρόοδος για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ανέφερε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας.

 

Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία οι εκπρόσωποι των θεσμών αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα, τόνισε πως «παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», προσθέτοντας: «Εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος». Τέλος, επανέλαβε: «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία επιστροφής της αποστολής».

H κ.Μπράιτχαρτ χθες κληθείσα να σχολιάσει τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που έδειχναν ξανά ύφεση στο  τέταρτο τρίμηνο του 2016, καταρχήν τάχθηκε με την ελληνική εκτίμηση περί ανάπτυξης, καθώς ανέφερε ότι η Κομισιόν «σημειώνει» τα εν λόγω νούμερα, αλλά υπογράμμισε πως αυτά είναι τριμηνιαία και επομένως όχι τελικά.

«Συνεχίζουμε να αναμένουμε ανάπτυξη γι' αυτό το έτος και, όπως κάναμε ξεκάθαρο στις προβλέψεις μας, η διατήρηση του μομέντουμ των μεταρρυθμίσεων και η συνέχιση της εφαρμογής τους είναι αναγκαία προκειμένου να στηριχθεί η ανάπτυξη και να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη» υπογράμμισε η ίδια, προσθέτοντας πως η εργασία με τις ελληνικές αρχές και τους υπόλοιπους εταίρους συνεχίζεται με στόχο να συνεχιστεί η πρόοδος και η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, η Μπράιχαρτ ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες και ότι η ολοκλήρωση της αποστολής εξαρτάται από την πρόοδο που σημειώνεται. «Δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία ολοκλήρωσης της αξιολόγησης», ξεκαθάρισε.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

 
Περισσότερα: Κομισιόν

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER