Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Λιαργκόβας: Xωρίς ανάπτυξη άνω του 3% στο γ’ τρίμηνο, δεν πιάνουμε το στόχο

 
 
Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή προειδοποίησε ότι θα υπάρξει "εκτροπή" αν δεν κλείσει η αξιολόγηση εντός του 2017
 

Σαφείς αποστάσεις από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για επίτευξη ρυθμού ανάπτυξης 1,8% το 2017 πήρε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, Παναγιώτης Λιαργκόβας χαρακτηρίζοντας «φιλόδοξο» τον στόχο του ΥΠΟΙΚ και σημειώνοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με ανάπτυξη άνω του 3% στο γ’ τρίμηνο του έτους.

 

«Για να πετύχουμε ανάπτυξη 1,8% μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει στο εξάμηνο που απομένει να έχουμε ρυθμό ανάπτυξης 3%. Είναι φιλόδοξο. Αν δεν πιάσουμε 3% δεν θα το πετύχουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαργκόβας. Εξήγησε, μάλιστα, ότι στο γ’ τρίμηνο που περιλαμβάνει το καλοκαίρι θα πρέπει να καταγραφεί ανάπτυξη άνω του 3% γιατί εκεί περιλαμβάνεται η τουριστική περίοδος. Αντίθετα, στο δ’ τρίμηνο οι προσδοκίες είναι χαμηλότερες, σημείωσε ο κ. Λιαργκόβας και εξήγησε ότι εκεί συσσωρεύονται οι υποχρεώσεις των πολιτών και υπάρχουν πιο πολλές αβεβαιότητες.

Θα χτυπάνε καμπανάκια και όχι μόνο αν δεν κλείσει η αξιολόγηση μέσα στο 2017

Ο κ. Λιαργκόβας κάλεσε, παράλληλα, την κυβέρνηση να κλείσει το συντομότερο την αξιολόγηση επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό αυτό θα έπρεπε να γίνει τον Οκτώβριο.

Ανέφερε, μάλιστα, ότι αν η αξιολόγηση δεν κλείσει εντός του έτους τότε «όχι απλώς θα χτυπάνε καμπανάκια αλλά θα υπάρχει εκτροπή». «Θα έχουμε πολύ πιο δυσμενείς εξελίξεις. Η κόκκινη γραμμή είναι το τέλος του έτους» ξεκαθάρισε αναφερόμενος στην αξιολόγηση.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER