Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μας δίνουν... στο πιάτο τους Έλληνες φοροφυγάδες της Ελβετίας

 
 
Αποκάλυψαν το σκάνδαλο της UBS και δηλώνουν έτοιμοι να συνεργαστούν με την Ελλάδα
 

Πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ελληνική κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα δηλώνουν σε συνέντευξή τους στο «Εθνος» οι βασικοί whistleblowers του σκανδάλου της τράπεζας UBS. 

 

Ο λόγος για τη Στεφανί Ζιμπό, πρώην διευθύντρια Μάρκετινγκ η οποία το 2008 έφερε στο φως την περιβόητη λίστα της UBS και το «πάρτι» φοροδιαφυγής που είχε στηθεί με τις παράνομες πρακτικές της τράπεζας, αλλά και για τον Μπραντ Μπίρκενφελντ, πρώην διευθυντικό στέλεχος στις ΗΠΑ που την προηγούμενη χρονιά είχε προβεί σε ανάλογες αποκαλύψεις. Αφορμή για τη συζήτηση ήταν η προσπάθεια της κυβέρνησης να ισχυροποιήσει τον νόμο περί προστασίας μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να πεισθούν να μιλήσουν όσοι γνωρίζουν, αλλά και η δολοφονία της δημοσιογράφου Δάφνη Καρουάνα Γκαλίζια στη Μάλτα, με την οποία είχε συνομιλήσει λίγο πριν από τον θάνατό της ο κ. Μπίρκενφελντ.

«Το παράρτημα της UBS Private Banking στη Γενεύη όχι μόνο είχε χιλιάδες Ελληνες πελάτες, αλλά αυτοί είχαν δημιουργήσει ένα ειδικό γραφείο το οποίο ασχολούνταν αποκλειστικά με την Ελλάδα, όπως συνέβαινε και για πολλές χώρες» υποστηρίζουν και οι δύο, ενώ προτίθενται να βοηθήσουν τόσο με παροχή πληροφοριών όσο και «τεχνικά» στην κατάρτιση του νομοσχεδίου. «Η ιστορία της UBS έγινε ευρέως γνωστή το 2011. Από τότε η τράπεζα, προκειμένου να λύσει το εσωτερικό της πρόβλημα, μοίρασε πακτωλούς χρημάτων σε τραπεζίτες που συμμετείχαν στο σκάνδαλο, έδωσε προαγωγές και αυξήσεις μισθών, ενώ όσοι μίλησαν εκδιώχθηκαν» καταγγέλλει η Στεφανί Ζιμπό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο "Έθνος Σαββατοκύριακο"

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER