Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μείωση ΦΠΑ από 24% σε 13% για οίκους ευγηρίας και μονάδες ηλικιωμένων - ΑΜΕΑ

 
 
Το νέο χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης στη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2018
 

Στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 13% για τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, τους οίκους ευγηρίας καθώς και τις δομές παροχής φροντίδας σε άτομα με αναπηρία και νοητική υστέρηση προχωρά η κυβέρνηση.

 

Την επιβολή του χαμηλότερου συντελεστή ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. Μάλιστα, ο κ. Χουλιαράκης σημείωσε ότι η βελτίωση των δημοσιονομικών θα επιτρέψει την μείωση συντελεστών στα επόμενα χρόνια. «Μεσοπρόθεσμα όσο οι περιορισμοί χαλαρώνουν και η οικονομία ανακάμπτει ο προϋπολογισμός θα μπορεί να ανταποκρίνεται σε επιπλέον στόχους» ανέφερε και πρόσθεσε ότι όσο η αξιοπιστία εμπεδώνεται η κυβέρνηση θα μπορεί να προχωρά σε μείωση φορολογικών βαρών. Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα τις παρεμβάσεις που αποτυπώνονται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και προβλέπουν σημαντική μείωση φορολογίας εισοδήματος, επιχειρήσεων και περιουσίας ύψους 3,5 δις ευρώ μέχρι το 2021.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER