Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Γερμανία: Ευπρόσδεκτες οι διμερείς επαφές για τη διευθέτηση της κρίσηςΜέρκελ: Η Ελλάδα θα συνεργαστεί στενά με τους θεσμούς

 
 
Για "ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων" με τον Αλ. Τσίπρα, έκανε λόγο η Άνγκελα Μέρκελ. "Κάθε ημέρα μετράει", τόνισε και υπογράμμισε πως υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς
 

Για "ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων" χθες το βράδυ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έκανε λόγο η Άνγκελα Μερκελ, προσερχόμενη σήμερα στον χώρο του Συμβουλίου της ΕΕ.

 

Η Γερμανίδα καγκελάριος σημείωσε πως αίσθησή της είναι ότι υπάρχει η διάθεση στενής συνεργασίας της ελληνικής πλευράς με τους θεσμούς και εξέφρασε την ελπίδα αυτή η διάθεση να αξιοποιηθεί. Κάθε ημέρα μετράει, ανέφερε η Μερκελ εκφράζοντας την ελπίδα "να γίνουν όλα σωστά".

Βάιντμαν: Υπάρχει έντονη αποφασιστικότητα να στηριχθεί η Ελλάδα

Υπάρχει έντονη αποφασιστικότητα να στηριχθεί η Ελλάδα, δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Γενς Βάιντμαν.

"Υπάρχει έντονη αποφασιστικότητα να στηριχθεί η Ελλάδα…Και οι φορολογούμενοι άλλων χωρών της ευρωζώνης έχουν ήδη διαθέσει σημαντικά κονδύλια για να στηριχθεί η αναπόφευκτη διαδικασία προσαρμογής" είπε ο Βάιντμαν σε ομιλία του στο Λονδίνο, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία ότι ο κίνδυνος να καταστεί το ελληνικό κράτος αφερέγγυο αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER