Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Moody’s: Πιστωτικά αρνητική η διαμάχη Αθήνας - πιστωτών

 
 
Κίνδυνο στάσης πληρωμών τον Ιούλιο, βλέπει η Moody's. Τι αναφέρει για το κλείσιμο της β' αξιολόγησης και την αναζωπύρωση της κόντρας με τους δανειστές
 

Πιστωτικά αρνητικά (credit negative) αποτιμά ο oίκος αξιολόγησης Moody’s τις νέες εντάσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης.

 

Ο οίκος αξιολόγησης εκτιμά πως πιθανότατα θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και η διάθεση περίπου 6,1 δισ. ευρώ. Η εν λόγω εξέλιξη σημειώνει πως αυξάνει τα ρίσκα αναφορικά με την εξόφληση ομολόγων που είναι προγραμματισμένη για τον Ιούλιο του 2017.

"Η Ελλάδα έχει μεγάλες λήξεις τον Ιούλιο του 2017, με 2,3 δισ. ευρώ να ανήκουν σε ιδιώτες επενδυτές και 3,9 δισ. στην ΕΚΤ. Θα είναι τεράστια πρόκληση να καλυφθούν αυτές οι λήξεις χωρίς την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης και τη διάθεση των 6,1 δισ. ευρώ έως το καλοκαίρι", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σημειώνει ακόμα ότι "η κίνηση από την πλευρά των πιστωτών υποδηλώνει σκλήρυνση της στάσης τους απέναντι στην Ελλάδα που η Moody’s περιμένει ότι θα παρατείνει τις διαπραγματεύσεις για τη β’ αξιολόγηση. Για την Ελλάδα πλανώνται εμπόδια στην εφαρμογή πολιτικά δύσκολων μεταρρυθμίσεων της β’ αξιολόγησης που σχετίζονται με τα εργασιακά, την αγορά προϊόντων και επιπλέον βήματα στις αποκρατικοποιήσεις".

Στην καθυστέρηση σε ό,τι αφορά τη δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να συμβάλουν, σύμφωνα με τη Moody's, και οι κάλπες σε χώρες-κλειδιά, περιλαμβανομένων της Γαλλίας και της Γερμανίας.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER