Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο Χουλιαράκης επιβεβαίωσε ότι το ΔΝΤ ζητά μέτρα 4,5 δισ. το 2019

 
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα και ανακοίνωσε ότι θα καταγραφεί υπεραπόδοση εσόδων 1 δισ. το 2016
 

Τη βεβαιότητα του ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα παρά το αίτημα του ΔΝΤ για προκαταβολική λήψη μέτρων ύψους 4,5 δισ. που θα εφαρμοστούν το 2019 εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης. 

 

«Η αξιολόγηση θα κλείσει γρήγορα, η τροχιά της οικονομικής ανάκαμψης θα διατηρηθεί και η οικονομία θα βγει από την ύφεση και από το πρόγραμμα όπως προβλέπεται το 2017 και το 2018» τόνισε ο κ. Χουλιαράκης εκφράζοντας την αισιοδοξία του στη Βουλή.

Παραδέχθηκε, όμως, ότι το ΔΝΤ συναρτά τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα με την προκαταβολική λήψη τώρα μέτρων ύψους 4,5 δισ. ευρώ για το 2019 αφού εκτιμά ότι η οικονομία δεν θα καταγράψει το πρωτογενές πλεόνασμα στόχο του 3,5%.

Ωστόσο, ο κ. Χουλιαράκης επισήμανε ότι το ΔΝΤ χρησιμοποιεί για αυτή την εκτίμηση το ίδιο εργαλείο που το οδήγησε να προβλέπει εσφαλμένα ότι η ελληνική οικονομία δεν θα κατέγραφε πρωτογενές πλεόνασμα το 2015 και για το 2016.

Παράλληλα ο κ. Χουλιαράκης προανήγγειλε ότι στο οικονομικό έτος 2016 η υπεραπόδοση εσόδων θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η ύφεση αποτελεί πια παρελθόν για την ελληνική οικονομία μετά το β’ τρίμηνο του 2016 καθώς πλέον καταγράφεται τριμηνιαίος ρυθμός ανάπτυξης 1,8%.

 
Περισσότερα: ΔΝΤ

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network