Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι πιο 'χρυσοφόροι' φορολογικοί παράδεισοι του κόσμου

 
 
Δείτε πού κρύβουν τα χρήματά τους οι μεγάλες επιχειρήσεις (Pics)
 

Οι χώρες και τα εδάφη με τους «ανύπαρκτους» φόρους – γνωστοί και ως υπεράκτιοι φορολογικοί παράδεισοι – προσελκύουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο και οι αμερικανικές πολυεθνικές εταιρείες δεν θα μπορούσαν να λείπουν.

 

Σύμφωνα με μία έκθεση του Citizens for Tax Justice για το 2016, 367 εταιρείες του Fortune 500 λειτουργούν ως θυγατρικές σε χώρες με μηδενικούς σχεδόν φόρους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Δείτε παρακάτω ποιες χώρες θεωρούνται ως οι πιο προσοδοφόροι φορολογικοί παράδεισοι παγκοσμίως:

ΒΕΡΜΟΥΔΕΣ

To νησί των Βερμούδων κερδίζει αναμφίβολα την πρώτη θέση στον κατάλογο της Oxfam το 2016 με τους φορολογικούς παραδείσους του κόσμου. Η νησιώτικη χώρα διαθέτει 0% ποσοστό εταιρικού φόρου, ενώ δεν φορολογεί τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων. Λόγω της απουσίας των εταιρικών φόρων, οι πολυεθνικές εταιρείες των ΗΠΑ έχουν «κρύψει» τεράστια χρηματικά ποσά.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Ο πιο δημοφιλής φορολογικός παράδεισος του Fortune 500 είναι η Ολλανδία, με τις περισσότερες εταιρείες της λίστας να δηλώνουν τουλάχιστον μία θυγατρική εκεί. 

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Όπως η Ολλανδία, έτσι και το Λουξεμβούργο θεωρείται ένα φορολογικό καταφύγιο για τις επιχειρήσεις. Η χώρα είναι αρκετά φιλική προς τις εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα ή μία θυγατρική τους εκεί, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να γλιτώσουν πολλά δισεκατομμύρια από τους μηδενικούς φόρους.

ΝΗΣΙΑ ΚΕΙΜΑΝ

Τα νησιά Κέιμαν θεωρούνται το καλύτερο (φορο)παραθυράκι για ιδιώτες και επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους μεν και τους δε να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία χωρίς να καταβάλουν φόρους. 

ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Αυτή η μικροσκοπική κυρίαρχη πόλη-κράτος αποτελεί κομβικό σημείο για τις θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών. Όπως η Ολλανδία και το Λουξεμβούργο, η Σιγκαπούρη έχει πραγματικά «λογικούς» ονομαστικούς φορολογικούς συντελεστές για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την Oxfam.

Δείτε τους υπόλοιπους φορολογικούς παραδείσους στο Fortune Greece

 
Περισσότερα: Fortunegreece

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network