Οικονομικά ανασφαλείς 74% των Ευρωπαίων

Οικονομικά ανασφαλείς 74% των Ευρωπαίων

Ενίσχυση του αισθήματος της οικονομικής ανασφάλειας για το 74% των Ευρωπαίων, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση

Ανασφάλεια αισθάνεται το 74% των Ευρωπαίων σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία και Πολωνία και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Ipsos και της φιλανθρωπικής οργάνωσης Secours Populaire έδειξε ότι η αύξηση της οικονομικής ανασφάλειας έχει γίνει πιο αισθητή στην Γαλλία, όπου το 92% των Γάλλων πιστεύει ότι η ανασφάλεια έχει ενισχυθεί, ενώ το 72% θεωρεί ότι έχει αυξηθεί «ιδιαίτερα». Την ίδια άποψη έχει το 73% των Βρετανών, το 70% των Ισπανών και το 62% των Πολωνών.

Σχεδόν ένας στους δύο Ευρωπαίους ανέφερε ότι έχει αντιμετωπίσει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες στην καθημερινή του ζωή κατά την διάρκεια του έτους. Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι περιόρισε στο ελάχιστο τα έξοδα σε πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, το 44% αντιμετώπισε οικονομικό πρόβλημα στην αγορά ρούχων και το 42% στη στέγαση.

Η δημοσκόπηση, που παρουσιάστηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, αφορά περίπου 78 έως 100 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με λιγότερα από 850 ευρώ τον μήνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μέσω του διαδικτύου από τις 24 έως τις 29 Ιουλίου ανάμεσα σε 2,000 Ευρωπαίους (500 υπήκοοι από καθεμία από τις τέσσερις χώρες) ηλικίας από 16 ετών και άνω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα