Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παίρνουν λεφτά, χάνουν εθνική κυριαρχία

 
 
Τα σκληρά μέτρα λιτότητας που πλήττουν τους Έλληνες δεν είναι το μόνο αντάλλαγμα για τη βοήθεια. Παίρνουν προσωρινά και ένα μέρος της εθνικής της κυριαρχίας, αναφέρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
 

Σκληρά μέτρα και αποδοχή μιας πολύ στενής εποπτείας είναι το αντάλλαγμα για τη βοήθεια στην Ελλάδα κατά τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

 

"Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης", ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel.

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι η ελληνική οικονομία θα ορθοποδήσει, διευκρινίζοντας πως η ανάκτηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα είναι το αποτέλεσμα δομικών μεταρρυθμίσεων όπως και της μείωσης του χρέους.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουν τόσο η μόνιμη παρουσία της Taskforce και της Τρόικας, όσο και οι ευρωπαϊκοί πόροι που είναι στη διάθεση της Ελλάδας.

"Τα προβλήματα όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης", προσθέτει.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν και άλλες χώρες θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους με ένα κούρεμα του χρέους τους, είναι κατηγορηματικός.

"Η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης. Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της Ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης", υπογράμμισε.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER