Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πάνω από 1 εκατ. Ρώσοι τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

 
 
Ανακάμπτει ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις προκρατήσεις, το τουριστικό ρεύμα κινείται στο +20%
 

Του Δημήτρη Μπαλή

Σημάδια ανάκαμψης παρουσιάζει ο εισερχόμενος τουρισμός από τη Ρωσία. Ενώ πριν λίγα χρόνια φθάσαμε να έχουμε κοντά στο 1.500.000 Ρώσους που επισκέπτονταν ετησίως τη χώρα μας, η πτώση στο ρούβλι έναντι του δολαρίου και του ευρώ, η πτώχευση πολλών ρωσικών τουριστικών πρακτορείων και το πρόβλημα με τις καθυστερημένες εκδόσεις visas, έκαμψαν την εισροή τουριστών από τη Ρωσία. Μάλιστα η πτώση ξεπέρασε το 50% και τώρα, δειλά δειλά φαίνεται ότι καλύπτουμε το χαμένο έδαφος.

 

Το έτος Ελλάδα – Ρωσία 2017, βοήθησε σε πολιτιστικό επίπεδο με διάφορες εκδηλώσεις και όπως φαίνεται θα βοηθήσει και τουριστικά.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της χώρας μας στη Διεθνή Έκθεση ΜΙΤΤ 2017, που ολοκληρώνεται την Πέμπτη στη Μόσχα, προέκυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά στις προκρατήσεις.

Κατ’ αρχήν στην έκθεση, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε με περίπτερο 805 τ.μ. και 33 συνεκθέτες και διακρίθηκε από την διοργανώτρια εταιρία ΙΤΕ, με το βραβείο της καλύτερης παρουσίας στην ΜΙΤΤ 2017.

Στο περιθώριο της έκθεσης, οι tour operators της Ρωσίας που επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΕΟΤ, επισήμαναν τον αυξημένο αριθμό προκρατήσεων, ενώ σύμφωνα με το Γραφείο ΕΟΤ Ρωσίας οι μετρήσεις στις τουριστικές διαδικτυακές πλατφόρμες αναζήτησης διακοπών, εμφανίζουν -αυτή την στιγμή- το τουριστικό ρεύμα προς Ελλάδα να κινείται αυξητικά, τουλάχιστον κατά 20%, δημιουργώντας την προσδοκία ότι ο αριθμός των τουριστών να ξεπεράσει το 1.000.000.

«Τα ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά αυτά μηνύματα από τη Ρωσία, είναι απόρροια της στοχευμένης στρατηγικής επικοινωνίας του Υπουργείου Τουρισμού και της υπουργού Έλενας Κουντουρά, την οποία υλοποιεί με εξαιρετική επιτυχία ο ΕΟΤ, αλλά και της επιτάχυνσης των διαδικασιών έκδοσης βίζας Σένγκεν στους Ρώσους πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην χώρα μας, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του αρμόδιου Υπουργείου Εξωτερικών,» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Τρυφωνόπουλος.

Πηγή: driveandtravel.gr

 
Περισσότερα: Τουρισμός

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER