Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Διπλή σύνταξη λαμβάνει ένας στους δέκα συνταξιούχους

 
 
Βάσει στοιχείων του υπουργείου Εργασίας 251.000 ασφαλισμένοι λαμβάνουν διπλή σύνταξη και 10.600 λαμβάνουν τριπλή
 

Ένας στους δέκα συνταξιούχους λαμβάνει διπλή σύνταξη σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα οποία καταδεικνύουν πάντως ότι το φαινόμενο της τριπλής σύνταξης έχει περιοριστεί στο 0,5%. 

 

Τα στοιχεία παρουσίασε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι το ποσοστό των διπλοσυνταξιούχων ανέρχεται σε 10% και πρόκειται για 251.000 περιπτώσεις. Αντίθετα το ποσοστό των τριπλοσυνταξιούχων είναι ιδιαίτερα μικρό και ανέρχεται μόλις σε 0,5% ή 10.600 περιπτώσεις. Ο κ. Πετρόπουλος εξήγησε, πάντως, ότι οι διπλές και τριπλές συντάξεις είναι νόμιμες και προκαλούνται από περιπτώσεις διπλής ασφάλισης κυρίως μηχανικών, δικηγόρων ή γιατρών καθώς και από περιπτώσεις συνταξιούχων που έλαβαν και σύνταξη χηρείας. Σημείωσε, όμως, ότι πρόκειται για προϊόν του παλαιού «κακού» συστήματος ασφάλισης. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα. 

Ο κ. Κακλαμάνης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν όσους μιλούσαν για «μισό εκατομμύριο» διπλές συντάξεις και κάλεσε όλους τους βουλευτές να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους. Υπογράμμισε, επίσης, ότι οι διπλοσυνταξιούχοι έχουν πληρώσει κανονικά τις εισφορές τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Περισσότερα: Συντάξεις, Βουλή

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER