Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σαπέν: 'Παράθυρο ευκαιρίας' για μια συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου

 
 
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν ελπίζει ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών στο επερχόμενο Eurogroup της 5ης Δευτέρας
 

Η Γαλλία εύχεται να υπάρξει μια συμφωνία τη Δευτέρα μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους της Ελλάδας, βλέποντας ένα «παράθυρο ευκαιρίας» για έναν συμβιβασμό πριν από πολλές εκλογικές αναμετρήσεις, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

 

«Μπορούμε, και η Γαλλία εύχεται, να υπάρξει από αυτή την εβδομάδα μια συμφωνία για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, που είναι μέτρα απλά για να τεθούν σε εφαρμογή και που μπορούν να είναι αποτελεσματικά, που μπορούν να φέρουν μια πολύ ουσιαστική ελάφρυνση για την Ελλάδα», είπε ο Μ. Σαπέν στους δημοσιογράφους στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Μόσχα.

«Από τις αρχές του επόμενου έτους, θα είναι δύσκολο να εξευρεθεί συμφωνία», συνέχισε, επικαλούμενος τις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία. «Έχουμε ένα παράθυρο ευκαιρίας από τώρα έως τα τέλη αυτού του έτους, πρέπει να χρησιμοποιήσουμε εξαντλητικά αυτό το παράθυρο ευκαιρίας», συνέχισε.

«Η Ελλάδα έχει ήδη κάνει τεράστιες προσπάθειες: αυτή η κυβέρνηση είναι εκείνη που θα έχει εφαρμόσει πραγματικά τις επιθυμητές μεταρρυθμίσεις με τον διάλογο μεταξύ των ευρωπαϊκών αρχών, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ελλάδας», εκτίμησε ο Σαπέν και προσέθεσε:

«Έχουν κάνει τεράστιες προσπάθειες, έχουν ακόμη να κάνουν προσπάθειες, μπορούμε να καταλήξουμε σε έναν καλό συμβιβασμό και εύχομαι όταν οι Έλληνες τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, ότι οι Ευρωπαίοι θα τηρήσουν τις δικές τους» συζητώντας «το θέμα του βάρους του χρέους». 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER