Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τράπεζα Αττικής: Πλήρης ανακεφαλαιοποίηση μέχρι το τέλος του 2016

 
 
Πλήρης ανακεφαλαιοποίηση για την Τράπεζα Αττικής μέχρι το τέλος του έτους, με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να φτάνουν τους επτά
 

Στην τελική ευθεία της πλήρους ανακεφαλαιοποίησης βρίσκεται η Τράπεζα Αττικής, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει κλείσει κάθε εκκρεμότητα.

 

Η διοίκηση Θεοδ. Πανταλάκη ξεκαθάρισε στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων ότι θα τιτλοποιηθούν δάνεια ύψους 1,25 δισ. ευρώ τα οποία βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση και θα μεταφερθούν σε εταιρεία -"όχημα" που θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Ο επενδυτής που θα επιλεγεί -ήδη υπάρχουν 7 ενδιαφερόμενοι- θα αποκτήσει έως το 80% της εταιρείας ειδικού σκοπού (SPV) και θα καλύψει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ, που είναι το εναπομένον τμήμα της κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Έτσι, κατά τα μέσα Ιανουαρίου και αφού επιλέγει ο επενδυτής, θα συγκληθεί νέα έκτακτη γενική συνέλευση που θα κληθεί να επικυρώσει την απόφαση.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Attica Bank έχει ήδη αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών το πλάνο αναδιάρθρωσής της, το οποίο θα αποσταλεί την επόμενη εβδομάδα προς έγκριση στη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 
Περισσότερα: Τράπεζες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network