Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Τσακαλώτος: Δεν σκεφτόμαστε εκλογές, άλλωστε δεν θα έβγαινε κυβέρνηση

 
 
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι το πλεόνασμα, από το οποίο θα δοθεί το επίδομα στους χαμηλοσυνταξιούχους, είναι εξασφαλισμένο, ενώ διεμήνυσε προς το εξωτερικό με νόημα πως είναι αβέβαιος ο σχηματισμός κυβέρνησης μετά από πρόωρες κάλπες
 

Θα ήταν κρίμα να μην έχουμε σύντομα συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα στο Βερολίνο με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ξεκαθαρίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε εκλογές.

 

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει ενεργήσει με πολύ εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις και ότι πρέπει να είναι αξιόπιστη με τους δανειστές, αλλά και με τον ελληνικό λαό.

 Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ.Τσακαλώτος είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να πάει σε εκλογές. Σημείωσε δε ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι γι' αυτό, καθώς είναι αβέβαιο αν θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Σχετικά με την πορεία της αξιολόγησης, σημείωσε ότι θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση και μια δεύτερη μεταξύ της Ε.Ε. και του ΔΝΤ για το πώς θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση του χρέους ώστε και το Ταμείο να καθορίσει τη στάση του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σημείωσε πάντως, αναφερόμενος και στην πρόσφατη ανάρτηση των κ.κ. Μωρίς Όμπσφελντ και Πόουλ Τόμσεν στο επίσημο blog του ΔΝΤ, ότι μπορεί να υπάρξει πρόβλημα αν το Ταμείο επιμείνει σε περικοπές που δεν προβλέπονται στο μνημόνιο.

Ο υπουργός θεώρησε υπερβολικό το θόρυβο που έγινε για τα μέτρα που εξήγγειλε μια εβδομάδα νωρίτερα ο πρωθυπουργός σχετικά με τη διανομή μερίσματος 617 εκατ. ευρώ σε 1,6 εκ συνταξιούχους και την αναστολή του ΦΠΑ στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

«Δεν νομίζω ότι πρόκειται για σοβαρό ζήτημα. Έχουμε πιο σημαντικά να ασχοληθούμε», δήλωσε στο Reuters, μία ημέρα μετά την απόφαση της Ευρωζώνης να παγώσει τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σε τεχνικούς όρους υποστήριξε ότι το πλεόνασμα είναι εξασφαλισμένο και δεν πρόκειται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στους στόχους του προγράμματος «Είμαστε για άλλη μια φορά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», είπε και πρόσθεσε:  «Είναι πλέον δεδομένο ότι η Ελλάδα έχει πετύχει τρία συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης από την αρχή του έτους. Ως εκ τούτου, είναι δεδομένο ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι υψηλότερο από το στόχο που έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές».

 
Περισσότερα: Εκλογές

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER