Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Xωρίς τον Σταθάκη η πρεμιέρα της αξιολόγησης

 
 
Ξεκίνησε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών χωρίς το Σταθάκη, που ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία . Στο «μικροσκόπιο» όλα τα ανοιχτά μέτωπα της διαπραγμάτευσης. Αύριο βλέπουν Σταθάκη, Κατρούγκαλο οι δανειστές
 

Χωρίς την παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, πραγματοποιείται αυτή την ώρα η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

 

Μια ξαφνική αδιαθεσία του υπουργού Οικονομίας δεν του επέτρεψε να παραμείνει έως το τέλος στη συνάντηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14:00 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Σταθάκης βρέθηκε για λίγο στον χώρο της συνάντησης και αφού ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιό του τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, αποχώρησε.

Το ραντεβού του κ. Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών ανανεώθηκε για αύριο. Να σημειωθεί εδώ πως για αύριο είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με το κουαρτέτο, για την «καυτή πατάτα» του ασφαλιστικού.

Στο σημερινό ραντεβού του κ. Τσακαλώτου με τους δανειστές αναμένεται να καθοριστεί το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο των επόμενων συναντήσεων, προκειμένου όλα τα ανοιχτά μέτωπα να μπαίνουν ένα προς ένα στο «μικροσκόπιο» της διαπραγμάτευσης με προοπτική σταδιακά να κλείνουν.

Για μια επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει την ύστατη μάχη για να κλείσει - ει δυνατόν με το μικρότερο δυνατό κόστος για τους πολίτες - όλα τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης τα οποία αφορούν στο δημοσιονομικό, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Για να υπάρξει συμφωνία σε όλα τα μέτωπα, η κυβέρνηση πιθανότατα θα απαιτηθεί να κάνει πίσω από τις αρχικές της τοποθετήσεις και να δεχθεί περικοπές στις κύριες συντάξεις (ασφαλιστικό), κατάργηση των ελάχιστων φοροαπαλλαγών που έχουν διασωθεί (φορολογικό), απελευθέρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας (κόκκινα δάνεια).

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER