Μην τα χάσετε

 

 

Εύβοια: Ψαράς έπιασε τόνο βάρους 358 κιλά

 
 
Η απίστευτη ψαριά κάνει το γύρο του διαδικτύου - Ψαράς έπιασε έναν τόνο 358 κιλών στον Ευβοϊκό Κόλπο και συγκεκριμένα στον Αλμυροπόταμο
 

Ένα ασυνήθιστα μεγάλο ψάρι έπεσε στα δίχτυα ενός ψαρά από τον Αλμυροπόταμο Ευβοίας. Το τεράστιο ψάρι που έχει μήκος 2,8 μέτρα αναμένεται να μεταφερθεί στην Ιαπωνία για να πουληθεί έως και 20 ευρώ το κιλό!

 

Πρόκειται για τον κόκκινο τόνος ή γαλαζόπτερο, ο οποίος και θεωρείται ο πιο ακριβός στην οικογένεια των τονοειδών. Οι Ιάπωνες καταναλώνουν ποσοστό 80% των παγκόσμιων αλιευμάτων γαλαζόπτερου τόνου, ενώ στο παρελθόν παρόμοιο ψάρι έπιασε τιμή 1,5 εκατ. δολάρια σε δημοπρασία στην Ιαπωνία.

 

Το μαλακό ροζ και κόκκινο κρέας του γαλαζόπτερου τόνου είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τους λάτρεις του σούσι και του σασίμι. Τα καλύτερα τεμάχια του παχιού αυτού κρέατος -που ονομάζονται «Ο-Τόρο» στην Ιαπωνία- μπορούν να πουληθούν έναντι 24 δολαρίων έκαστο στα ονομαστά εστιατόρια σούσι της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

 

Άλλοι δύο τέτοιοι τόνοι, βάρους άνω των 200 κιλών πιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες από Έλληνες ψαράδες. Αυτούς τους τελευταίους έπιασε στη Σέριφο ο ίδιος ψαράς, όπως μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του Alpha. 

 

ΠΗΓΗ EVIAZOOM

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER