Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Aπίστευτη επίθεση Αγιορειτών μοναχών στον Γιάννη Μπουτάρη: 'Μολύνει την πόλη'

 
 
Επιστολή ενάντια στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης απέστειλε η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η "Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών". Διαβάστε γιατί τα έβαλαν μαζί του
 

Mε επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους η «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» εξαπολύει επίθεση προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή τη διοργάνωση του 4ου Gay Pride – Φεστιβάλ Yπερηφάνειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Ιουνίου με τη στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η επιστολή, η στήριξη του Γιάννη Μπουτάρη στο Gay Pride έρχεται σε σύγκρουση με τον θεσμικό του ρόλο ως Προέδρου της «Αγιορείτικης Εστίας».

 

Με το κείμενό της η άτυπη «Σύναξη Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών» παρακαλεί την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους Άθω να λάβει θέση για την πασίγνωστη και απροσχημάτιστη υποστήριξη του Δημάρχου της Θεσσαλονίκης. Η Σύναξη δηλώνει ότι το φεστιβάλ που υποστηρίζει ο δήμαρχος εδώ και τρία χρόνια μολύνει την πόλη με  το θεομίσητο και επαίσχυντο αμάρτημα της ομοφυλοφιλίας.

Σύμφωνα με το κείμενο, η εν λόγω δραστηριότητα του Δημάρχου είναι εντελώς αντίθετη με τη θεσμική (μη αιρετή) ιδιότητά του ως Προέδρου της «Αγιορειτικής Εστίας», και ως εκ τούτου η «Σύναξη Ορθοδόξων  Κληρικών και Μοναχών» ζητά από την Ιερά Κοινότητα να διακοπεί η επαφή του Δημάρχου με την «Αγιορείτικη Εστία» και να του αφαιρεθεί ο τίτλος του Προέδρου. Το κείμενο υπογράφουν και τρεις πανεπιστημιακοί καθηγητές.

Διαβάστε περισσότερα στην aftodioikisi.gr:

* Πως θα γίνουν 2.500 προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών για την επόμενη σχολική χρονιά (τα κριτήρια)

* Ποιοι “τυχεροί” θα πληρωθούν αναδρομικά την εισφορά αλληλεγγύης

 
Περισσότερα: Αυτοδιοίκηση

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER